Gå til sidens hovedinnhold

Milliondryss til lokale bedrifter

Artikkelen er over 3 år gammel

To lokale bedrifter har fått millionstøtte til forskningsprosjekter.

Forskningsrådet deler ut 480 millioner kroner til 46 prosjekter. De tre i Oppland er Mustad Autoline, Hexagon Ragasco og Skriverform.

Førstnevnte får 13,5 millioner kroner til prosjektet «Smarte Bærekraftige Komposittprodukter», som er produksjon av plastemballasje.

– Hexagon Ragasco er kåret til Norges smarteste industribedrift for høyteknologiske løsninger og helautomatisk produksjon. I prosjektet skal de utvikle metoder og verktøy for tilstandsdetektering, opplyser Forskningsrådet.

Mustad Autoline får 10,9 millioner kroner. Forskningsrådet opplyser at krokfangst av fisk (linefiske) regnes som miljøvennlig og at bedriftens kunder oppnår en prisgevinst på sin fisk som bærekraftig og miljøriktig mat.

I prosjektet skal Mustad Autoline utvikle en elektrifisert drivlinje med optimalisert styringssystem som vil kunne halvere energiforbruket, samt fjerne bruken av hydraulikkolje fra dekksutstyret, noe som vil ytterligere bedre flåtens miljøprofil. De skal også utvikle tjenester til fiskerne for å bistå med overvåkning av utstyr med tanke på vedlikehold.

Skriverform i Øyer får 6,5 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken