Gå til sidens hovedinnhold

Ikke til salt i maten

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Vedrørende kreditortrekk/økonomisk sosialhjelp/gjeldsordning.
Politikerne mener at 7400 kroner i måneden er tilstrekkelig nok for en enslig, til å dekke alle sider ved dagliglivet bortsett fra boligutgifter (Husleie.) Alle andre utgifter skal dekkes innenfor normen av livsoppholdssatsen. Det være seg strøm – fyring – innboforsikring – telefon – tv – data – avis, klær – sko – fritidsaktiviteter – reise – bilhold, lege – medisiner – tannlege osv. Dette i tillegg til mat og drikke, og alle andre nødvendigheter en trenger til daglig.

Syvtusenfirehundredekroner i måneden kan se ut som svært mye penger når en bare ser på beløpet, men når ostehøvelen skreller av litt til utgifter både her og der, vil en snart se at dette ikke er holdbart å leve av. Andre vil sikkert synes dette er mer en tilstrekkelig. Men for de som måned etter måned, er satt til å leve av svært begrensede midler, så vil dette over tid ikke være holdbart. Jeg mener at livsoppholdssatsen bør økes betydelig, Vi bor tross alt i ett land hvor bo og levekostnadene er blant de dyreste i verden. og forskjellene økes blant de som har nok å leve av, til den som lite eller ingenting har. Ikke engang til salt i maten. Til dere politikere, sett dere inn i levekårene til de dårligst stilte og gjør noe med det, ikke bare snakk så det blir til tomme løfter og ord.

Kommentarer til denne saken