Ikke ødelegg Fastland

SOMMER: Hovdetjernet, som var det opprinnelige navnet, har ikke alltid sett ut som det Fastland vi ser i dag, skriver Rolf Schonhowd.

SOMMER: Hovdetjernet, som var det opprinnelige navnet, har ikke alltid sett ut som det Fastland vi ser i dag, skriver Rolf Schonhowd. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For en tid siden trodde jeg at OA hadde satt feil dato på avisen. Men nei det var ikke 1. april.

OA hadde et stort oppslag om at det var planer om at det skulle bygges Kiwi-butikk ved Fastland. Jeg regnet med at dette ville utløse et skred av protester fra naboer og politikere. Men nei, opplegget ble til og med av Skundberg (SP) uttalt at dette er spennende planer. Hvis ordfører Sveen er enig med sin partifelle, håper jeg han bare får en periode. Å ødelegge en slik perle, som alle misunner oss, går over alle støvleskaft.

Grunnen til at jeg blander meg inn i dette, er et innlegg av Hanne Malm 13. oktober i avisen. Hun skulle ha nevnt at hennes far Henry Gudbrandsen var en ivrig svømmer og en avholdt badevakt i mange år.

Som formann for Gjøvik Svømmeklubb på femti- og sekstitallet mener jeg det er på sin plass å fortelle hvor mye Fastland har betydd for byen. Jeg vil ikke unnlate å nevne at klubben tok mange norgesmesterskap i denne perioden. Men dette fikk dessverre ikke så mye spalteplass som Gjøvik-Lyn som ble norgesmestere.

Hovdetjernet, som var det opprinnelige navnet, har ikke alltid sett ut som det Fastland vi ser i dag. Fra min tid cirka 1945 så husker jeg gjørmete vann og så grumsete at du ikke se bunnen. Grunnen til dette var at det bare var støpt en kant rundt tjernet. Vannet kom fra bassengparken og inneholdt fisk, salamander, rumpetroll og alt annet som kom fra parken. På denne tiden druknet det også flere.

Det møkkete vannet hadde også sine fordeler. Når vi spilte vannpolokamper var det ingen som så at vi dro badebuksa av motstanderne.

Fastland som det fremstår i dag er det ingen som kan vise maken til. Ikke la en Kiwi-butikk ødelegge dette. Bygger ikke Kiwi en ny stor butikk i Trondhjemsveien?

Kommunen har brukt haugevis av millioner på anlegget. Fastlands Venner var veldig aktive en tid og Blåveisene og Lyngutta har over tid hjulpet til med å holde anlegget rent på dagtid.

Til slutt må jeg påpeke at alt som finnes på Fastland behøver du ikke betale for, bruken er gratis. Hva vil skje hvis parkeringsplassen skulle deles med en Kiwi-butikk?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken