Er du lei av å skrape is på ruta? Har du fått nok av flate batterier, tørr hud og røde hender? Da har meteorologene ingen god nyhet til deg. Det kalde været har nemlig ikke tenkt til å gi seg ennå.

Selv om det er meldt stort sett pent vær og lite nedbør, vil temperaturene fortsatt holde seg trygt og stabilt på minussida. Langt ned. Meteoriolisk institutt melder at høytrykket i Norskehavet kommer til å prege været nå videre fremover og at kulda absolutt vil fortsette.

Ikke noe varmere

Fredag morgen ble det meldt 25, 6 kuldegrader. Det kaldeste stedet registrert var på Grotli med minus 33, 2 grader. Og det er ikke meldt noe varmere hverken i helga eller til neste uke.

– Hele helga vil holde seg kjølig, og kulda vil fortsette i hvert fall ut neste uke over hele distriktet. Temperaturene vil være enda lavere i fjellet og innover i dalstrøka, men det blir generelt kaldt over det hele, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød.

– Når det kommer til vinden er det hovedsakelig østlig bris, men kan også bli frisk bris oppe i fjellet, legger han til.

Husk solbriller

Han forteller at det utenom de kalde temperaturene vil bli mye sol og lite nedbør. Det eneste nedbøren som kan komme er veldig lett snøfall i forbindelse med lave tåkeskyer. Granerøds råd er derfor å kle seg godt, og huske solbriller.

– Det ser ut til at det blir et fint skiføre med mye sol, men det er fortsatt blå smøring som gjelder. Kle dere godt, for det blir fortsatt kaldt selv om det er sol. Når det er skikkelig sol bør man også huske solbriller, forteller han.