IKEA advarer mot svindel

FACEBOOK OG NETTSIDER: Aktuelle konkurranser og kampanjer blir annonsert på IKEA.no og IKEAs offisielle Facebook-side. — Står de omtalt der, kan du trygt melde deg på konkurranser i vel viten om at det er i IKEAs regi, skriver varehuset. 

FACEBOOK OG NETTSIDER: Aktuelle konkurranser og kampanjer blir annonsert på IKEA.no og IKEAs offisielle Facebook-side. — Står de omtalt der, kan du trygt melde deg på konkurranser i vel viten om at det er i IKEAs regi, skriver varehuset.  Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

IKEA skriver på sine nettsider at de «har blitt misbrukt i falske konkurranser og kampanjer på SMS, e-post eller i sosiale medier»

DEL

– Disse kan ha varierende ordlyd, men alle hevder at du kan vinne gavekort eller liknende fra IKEA. Det er også blitt oppdaget falske ordrebekreftelser. Dette er svindel som ikke har noe med IKEA å gjøre og slike meldinger bør slettes umiddelbart, skriver varehuset på sine nettsider.

Videre skriver IKEA følgende kjennetegn på svindel:

– E-postadressen til avsenderen ikke er fra IKEA
– Innholdet i annonsen eller meldingen virker mistenkelig
– Du blir bedt om å betale for noe
– Du blir bedt om å oppgi kontoopplysninger
– Konkurransene og kampanjene ikke er omtalt i IKEAs offisielle kanaler
– Du blir bedt om å ta en rask avgjørelse

– Vi advarer mot dette og oppfordrer til å ikke klikke på eller åpne annonser, lenker og vedlegg fra kilder du ikke stoler på. Husk også alltid å lese vilkårene før du takker ja til et tilbud, skriver varehus-giganten.

Aktuelle konkurranser og kampanjer blir annonsert på IKEA.no og IKEAs offisielle Facebook-side.

– Står de omtalt der, kan du trygt melde deg på konkurranser i vel viten om at det er i IKEAs regi, skriver varehuset.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken