Iditarod-vinneren fra Torpa og hundene hans er fortsatt koronafast i Alaska

Thomas Wærner ble som tredje nordmann vinner av Iditarod. Han er fortsatt koronafast i Alaska.

Thomas Wærner ble som tredje nordmann vinner av Iditarod. Han er fortsatt koronafast i Alaska. Foto:

Av

Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

DEL

Koronavirusets spredning i USA har heller ikke hjulpet med tanke på å få ham selv og alle 16 hundene hjem.

47 åringen fra Nord-Torpa ble som tredje nordmann vinner av verdens mest prestisjetunge og tøffe hundesledeløp. Han vant i utklassingsstil og var over fem timer foran nærmeste konkurrent.

Problemer

Kona Guro Byfuglien Wærner sa etter at seieren var et faktum at hun trodde det ville gå en stund før hun og barna traff mannen igjen og at det ville oppstå en del problemer med få hundene hjem.

Det er dessuten aldri lett å få med seg så mange hunder på et fly. Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

Wærner skriver på sin facebookside at han takker for alle tipsene, men at hans team for tiden sjekker opp alle muligheter.

Forlater ikke hundene

Han sier at det ikke er aktuelt å sende hundene hjem i cargo ettersom da må hundene settes av i Frankfurt hvor det er mellomlanding. Det er heller ikke mulig å komme seg fra Norge til Tyskland og motsatt vei.

– Det er bare å vente og se hva som skjer en stund. Drar man herfra er det ikke sikkert man kommer inn igjen på en stund. Hundene går i full trening og er på fjelltur med Marit Honerød Hoveid i helgen, mens jeg trener opp sommerkroppen sånn at fruen Guro Byfuglien Wærner blir fornøyd. Jeg setter ikke igjen hundene, skrev han.

Han fikk blant annet et tips som å gjøre som Nansen: Å gå over Nordpolen og tilbake til Norge.

– Høres ut som en god plan, skrev Wærner.

Han hadde nok garantert fått hundene solgt i Alaska hvis han hadde ville det.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags