Politiet i Innlandet mottok flere klager på støy fra russebusser gjennom natten. Politiet ga flere pålegg om å dempe musikken. Russen fra andre politidistrikt ble bortvist fra Innlandet da de ikke etterkom påleggene om å skru ned musikken.

– Det har vært flere russebusser som har stått parkert på vestsiden av Mjøsbrua, på bussterminalen. Flere fikk pålegg fra politiet etter klager på støy, og de som var fra utenfor Innlandet ble bortvist, forteller operasjonsleder Jannicke Silseth Eide.

Mjøsbrua bussterminal ligger på «riktig side» av Mjøsa, i Gjøvik kommune.

En mann i 50-årene ble innbrakt til sentralarresten da han i beruset tilstand hadde vært utagerende på et utested i Fagernes. Meldingen kom inn til politiet rundt klokka 01 i natt. Mannen roet seg ikke da politiet ankom. I stedet prøvde han å bite og sparket etter politiet. Han blir anmeldt for forholdet.

Opp mot 3000 ukrainske soldater drept

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj forteller at myndighetene tror at mellom 2.500 og 3.000 ukrainske soldater er drept så langt i krigen. I et lengre intervju med kanalen CNN sier Zelenskyj at om lag 10.000 soldater i tillegg er såret og at det er vanskelig å vite hvor mange av dem som overlever.

Tre kinesere tilbake fra verdensrommet

Tre kinesiske astronauter landet i indre Mongolia lørdag etter 183 dager i verdensrommet, melder statskringkasteren CCTV. Med det er Kinas lengste bemannede romfart avsluttet, melder nyhetsbyrået AFP. Astronautene var om bord i romstasjonen Tiangong.

Seinfeld-skuespiller død

Liz Sheridan, som spilte Jerry Seinfelds mor Helen i komiserien «Seinfeld», er død. Hun ble 93 år gammel. Rollen i «Seinfeld», der hun spilte hovedpersonens omsorgsfulle og svært curlinginteresserte mor, var hennes mest kjente, men den kom etter flere tiår på scenene.