En mann i 20-årene på Lillehammer ble mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver politiet i Innlandet på Twitter. Meldingen kom inn 00.45 i natt. Mannen ble framstilt lege for bevissikring, og sak ble opprettet på hendelsen.

En mann i 20-årene på Brumunddal ble innbrakt til arresten. Mannen som var i beruset tilstand var svært utagerende og slo til en dørvakt på et utested, melder politiet. Hendelsen skjedde rundt klokka 02.00 i natt. Sak opprettes.

I Lillehammer kom det klokka 01.22 inn en melding om et trafikkuhell. Ingen personskade er meldt, skriver politiet. Føreren var en mann i 60-årene. Han anmeldes for kjøring i ruspåvirket tilstand.

I Stor-Elvdal litt før klokka 04 i natt var to biler i et trafikkuhell. Totalt sju personer var involvert, men det er ikke meldt om personskader. Heller ikke mistanke om promille, skriver politiet i Innlandet. Den ene bilen var ikke kjørbar etter uhellet.

Over hele Innlandet har politiet fått flere meldinger om folk som har vært svært beruset på byen. Det har vært mye folk ute på byen natt til første påskedag. Også i natt har det vært flere klager på høy russemusikk over hele fylket.

Ultimatum i Mariupol

Soldatene som kjemper for å forsvare den beleirede og istykkerbombede havnebyen Mariupol, fikk beskjed av Russland om å legge ned våpnene søndag morgen eller dø, melder NTB. De ukrainske soldatene i byen fikk frist fram til klokken 5 norsk tid til å overgi seg, og har fram til klokken 13 på å legge fra seg våpen og ammunisjon, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Opptøyer i Malmö

Etter midnatt brøt det på nytt ut opptøyer i Malmö i Sverige som følge av koranbrenningen til den høyreekstreme danske politikeren Rasmus Paludan, skriver NTB. Det ble kastet stein og molotovcocktailer mot politiet, og en buss og flere skur og søppeldunker ble stukket i brann i bydelen Rosengård.

Nord-Korea prøveskjøt våpensystem

Nord-Korea har gjennomført prøveskyting med et våpensystem som skal øke effekten til landets taktiske atomvåpen, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Det nye våpenet forbedrer «dramatisk kraften til langtrekkende artilleri og øker effekten til taktiske atomvåpen», heter det i en melding fra KCNA, som ikke oppgir når testen skjedde. Men den var vellykket og skjedde under oppsyn av landets leder Kim Jong-un, understrekes det.