Minst åtte beboere måtte evakueres etter en brann i en tomannsbolig i Elverum natt til fredag. En av leilighetene er helt utbrent.

Ingen alvorlige skader

Innlandet politidistrikt meldte om brannen på Twitter klokken 00.21. Klokken 01.45 opplyste politiet at brannen var under kontroll.

– Det var snakk om en tomannsbolig med én beboer i hver bolig. Til sammen ble åtte beboere evakuert, opplyser operasjonsleder Rune Vegard Huse til OA fredag morgen.

Det begynte først å brenne i en av de to leilighetene i boligen, og den var overtent da nødetatene ankom. Det var en stund fare for spredning til øvrig bebyggelse, men brannmannskapene fikk raskt kontroll.

Politiet har oversikt over evakuerte beboere, og ingen synes å ha fått alvorlige skader, ifølge Huse.

Avhør

Torsdag kveld pågrep politiet en mann i 20-årene i sitt hjem i Gjøvik, etter meldinger om bråk.

Det ble beslaglagt en mindre mengde narkotika, og personen skal ha vært utagerende og satt i motverge under pågripelsen.

Huse forteller at motvergen fortsatte ved ankomst til Hamar politistasjon.

– Han fortsatte motvergen, men tilsynelatende gikk det greit, forteller Huse.

Operasjonslederen opplyser at mannen skal i avhør.

– Det vil bli gjort avhør av personer senere i dag, sier han.

Stor røykutvikling i forbindelse med brann i Tønsberg

Politiet ba naboer om å lukke vinduer på grunn av røyk i forbindelse med en brann på Tjøme i Tønsberg natt til fredag. Det ble meldt om svært mye røyk fra brannen, som brannmannskapene har slukket.

To personer pustet inn noe av røyken og ble undersøkt av ambulansepersonell.

Nye demonstrasjoner i flere byer i Iran

Demonstranter marsjerte i gatene i flere byer i Iran natt til fredag i det som er de mest omfattende demonstrasjonene mot regimet på flere uker. Folk demonstrerte for å markere at det har gått 40 dager siden to menn ble henrettet etter å ha deltatt i de omfattende demonstrasjonene som rystet landet i høst.

Videoer i sosiale medier viser at det var demonstrasjoner i hovedstaden Teheran og i byene Arak, Isfahan, Izeh og Karaj, ifølge gruppa Human Rights Activists in Iran. I de kurdiske regionene vest i Iran, viser videoer delt av Hengaw Organization for Human Rights veisperringer som var satt i brann i Sanandaj. Byen har vært åsted for gjentatte demonstrasjoner.

Ukrainas regjering ber sivile forlate Bakhmut

Det pågår harde kamper om Bakhmut i Donetsk-regionen. Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk ber alle sivile som fortsatt er i byen, om å forlate den.

Russland har i månedsvis forsøkt å ta Bakhmut, og de siste dagene har soldater fra Wagner-gruppen rykket fram nord og sør for byen og truer med å omringe den. Alle forsyningslinjene til Bakhmut er gjenstand for russisk beskyting, ifølge Ukraina.

– De som velger å bli i Bakhmut setter seg selv og sine kjære i fare, skriver Veresjtsjuk på Telegram. Hun sier at dette også skaper ytterligere risiko for politiet og militæret, og at det «hindrer vårt forsvar og våre sikkerhetsstyrker fra å jobbe ordentlig i byen».

Zelenskyj: Uaktuelt å gi territorium til Russland i bytte mot fred

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj utelukker å overgi ukrainsk territorium i en eventuell fredsavtale med Russland. Om Putin får territorium, vil han komme tilbake etter mer, sier Zelenskyj i et intervju med BBC i anledning at det snart har gått ett år siden den russiske invasjonen.

– Ethvert kompromiss om territorium vil gjøre oss svakere som stat, sa Zelenskyj til kringkasteren.

– Det handler ikke om det å kompromisse. Hvorfor skulle vi frykte det? Det er flere millioner kompromisser i livet. Spørsmål er: Med hvem? Kompromiss med Putin? Nei. Fordi det finnes ingen tillit, la han til.

Livlege: Biden er i fin form

80 år gamle Joe Biden er stadig i god form og fungerer fint som USAs president, sier hans livlege Kevin O'Connor etter en rutinemessig helsesjekk torsdag.

– President Biden er stadig en frisk, sprek 80 år gammel mann, som er i stand til å med suksess utføre presidentskapets oppgaver, skriver O'Connor i legerapporten som er publisert av Det hvite hus. Ei heller har Biden opplevd noen vedvarende symptomer eller plager etter koronasykdommen, ifølge livlegen. Videre i rapporten går det fram at det i forbindelse med sjekk for hudkreft ble fjernet en liten lesjon på Bidens bryst. Den er sendt til biopsi, men resultatene var ikke lagt fram i natt.