For nøyaktig ei uke siden kastet sanger og artist Inger Lise Rypdal enhjørning-masken i underholdningsprogrammet Maskorama. Og første lørdagen i desember dukker det opp enda et lokalt fjes hvor kjente personer skjuler seg bak masker.

Trollet, Elgen, Vikingen og Ravnen skal igjen fremføre to låter, men denne gangen skal de få hjelp av tidligere deltakere fra Stjernekamp. En av medhjelperne er et velkjent fjes fra distriktet Han skal fremføre låta «Kids» av Robbie Williams og Kylie Minogue sammen med Ravnen.

–Jeg gleder meg veldig, sier Knut Anders Sørum til NRK.

– Har mine mistanker

Den 44 år gamle totningen er komponist, musiker og sanger. I 2016 vant han Stjernekamp. Sørum vant også den norske Melodi Grand Prix 2004 med låten «High» og representerte Norge i Eurovision Song Contest 2004. Lørdag kveld skal han stå på scenen med den mystiske Ravnen.

Sørum har fått beskjed om at han ikke kan uttale seg til OA før etter opptredenen, men har uttalt til NRK at han kanskje har en anelse om hvem som skjuler seg bak Ravnen i Maskorama.

– Dette er absurd – det å synge sammen med noen du ikke vet hvem er. Jeg har mine mistanker, men det blir etter hvert veldig spennende å se Ravnens egentlige identitet.

De andre medhjelperne

Ravnen er ikke den eneste karakteren som skal synge med en medhjelper. De tre andre anonymiserte karakterene i Maskorama skal også ha med seg en partner som er tidligere kjent fra Stjernekamp.

Elgen skal synge «Burning Down the House» av Talking Heads sammen med artisten Raylee fra Stjernekamp 2014.

Vikingen skal synge låta «Urettferdig» av Hkeem og Unge Ferrari sammen med Ulrikke Brandstorp – som kom på andreplass i Stjernekamp 2018.

Trollet skal opptre sammen med sanger og skuespiller Espen Grjotheim, som deltok i Stjernekamp i 2013. De skal synge «The Prayer» av Andrea Bocelli og Céline Dion.