– Nei, må jet være med? Jeg blir så lita på bilde med de jentene, fleipet Marthe Gruer da OA ville ha bilde av lagets trenere sammen med de høyreiste spillerne som skal komplementere kjappe og fintesterke Gruer og de andre i Gjøvik HKs lag denne sesongen.

En fin miks, og oppløftende prestasjoner i treningskampene bør gi forhåpninger om et Gjøvik HK som kjemper høyt oppe på tabellen.

– Gir flere muligheter

Når Gjøvik HK serieåpner mot Byåsen Bredde søndag har trener Kai Vidar Lundstad en bred tropp – med mange forskjellige spillertyper – å velge mellom. Han har også en rekke spillere med god høyde som gir ham mange strenger å spille på.

Cathinka Revlem, Susanne Hoel, Astrid Flægstad, Sofie Dybwad Sæbø. Lisa Sydbøge og Mari Torkehagen er alle spillere som rager godt over 1,80 på strømpelesten.

– Det er fint å ha mye å høyde å spille på. Spesielt når vi har andre spillertyper som komplementerer dem med andre ferdigheter. Det gjør det vanskeligere for motstanderne å stoppe oss, og det gir oss mange flere strenger å spille på både i forsvar og angrep, sier trener Kai Vidar Lundstad.

Bedre utgangspunkt

Gjøvik HKs trener har et langt bedre utgangspunkt foran denne sesongen enn foran forrige sesong.

– Det er stor forskjell. Nå har vi 20 spillere å ta av. I fjor hadde vi vel fem på samme tidspunkt, sier han og smiler.

Han har fått flere unge spillere inn i sin stall. Cathinka Revlem og Carmen Dahl har kommet fra LFH09. Sammen med den rutinerte strekspilleren Astrid Flægstad. Trønderjenta har spilt i Gjøvik tidligere, men bor og jobber i politiet på Lillehammer, og spilte i LFH09 i fjor.

– Astrid hadde lyst til å spille på et litt høyere nivå etter at Lillehammer rykket ned. Det er vi glade for. Fordi hun har spisskompetanse og er en litt annen strektype enn de vi har fra før. I strekposisjon har vi nå fire spillere å velge blant. Det gjør at vi har spillere som passer godt mot flere typer lag, sier Lundstad.

Viktige brikker

Anikken Linnerud Krogstad er også en spennende tilvekst fra Lillehammer.

– Hun er keivhendt bakspiller med mye trøkk i seg. Hun har vært litt skadet, men vi trenger venstrehendte spillere. Dessverre er Nora Bjørnsveen ute i lang tid etter at det meste av bånd og menisker i kneet røk i treningskamp tidligere i høst, sier Lundstad.

I tillegg til nykommerne har de yngste jentene fått ett år til på baken. Kanskje enda viktigere er det at sentrale og rutinerte brikker som Lisa Sydbøge og Mari Torkehagen, som begge har blitt mødre, har hatt en god oppkjøring og i god form inn mot sesongen.

– I fjor var det et fryktelig slit i første del av sesongen. Stallen var liten og treningene ble av den grunn ikke bra nok. Siste del av sesongen ble jo veldig bra. Vi manglet bare tre poeng på å komme på tredjeplass med den starten vi var igjennom. Det viste at veien opp ikke er så lang, mener Lundstad.

Satsingsklubb

Han gleder seg stort til å ta fatt på seriespillet. Som i fjor er Gjøvik HK i avdeling med en rekke lag fra Trøndelag og naboene Elverum og Storhamar 2. I tillegg er Molde 2 og Volda 2 i samme avdeling.

Trondheim Topphåndball er en ny klubb som har tatt plassen til Sverresborg, og som består av mange spillere som tidligere har spilt i SCK og Sverresborg. Det er en klubb som sikter høyt i årene som kommer. De tapte med 20 mål mot Molde i NM tidligere i høst, men slo 1. divisjonslaget Utleira i runden før.

– Jeg regner med at de blir en av favorittene. Så er jeg spent på hva som er igjen av Charlottenlund (rykket ned fra 1. divisjon i fjor). Ellers vet jeg foreløpig ikke så mye om Byåsen og de andre lagene denne sesongen, sier Lundstad.

Vil tilbake

Det han vet er at Gjøvik HK har klare planer om å bygge opp klubben til å komme tilbake til 1. divisjon.

– Målet er å bygge opp igjen klubben til å kunne ta neste steg. Nå har vi et bra styre, en bra økonomi og bredden under A-laget er bra. Det må være på plass, og jeg føler det jobbes veldig godt i klubben. Jeg føler grunnlaget for å kjempe langt høyere enn vi gjorde i fjor er til stede. Så får vi se hvor langt vi kommer i år, sier Lundstad.