I år sender vi påskekort

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne vinteren har jeg vært så heldig å kunne bruke fritida på å rydde i vår gamle tantes papirer, av alle slag. Hun var familie- og bygdedikteren vår! En unik samling! Da vi, hennes nieser og nevøer, var skolebarn, sendte vi brev og kort til henne og hverandre på koselige små brevpostark fra brevposter vi hadde fått i gaver av henne, og hverandre. Våre tanter sendte også brev, lange og korte, til hverandre etter hvert som de flyttet ut fra barndomshjemmet!

Så morsomt og interessant å lese nå, både de fra 80–90 og 50–60 år sida! De var enten skrevet med blyant, eller med «penn og blekk». Historiske minner for oss, og samfunnet! De viser hvordan vi levde/hva vi holdt på med den tida. Jeg tror ikke denne sms- og e-post-verdenen vi lever i nå kommer til å etterlate seg så mange minner. Om 20–30 år er det meste ikke lenger å gjenfinne.

Selvsagt er det noen som printer ut noen viktige svart/hvite ark med trykte bokstaver, men de viser ingen håndskrift eller tegninger nederst eller bakpå arket. Jo da, mange barn tegner veldig mye i dag og, ofte på A4 kopiark. Det er kreativt og flott!

Når vi nå er korona-begrenset, har mange ekstra tid. Jeg var innom noen bokhandlere en dag. Der har de nå mange koselige påskekort. Om ei ukes tid er det påske! Kjøp noen kort/lag et kort selv, skriv og send til noen barn du kjenner som ville syns det er kjempekoselig å få fra akkurat deg, om du er liten eller stor selv. Skriv gjerne også ett til en du kjenner som bor på sykehjem/omsorgsbolig, eller en som kanskje må være på sykehus i påska. Jeg er sikker på at det vil være noe helt annet å få i postkassa, enn en faktura.

Her er noen av de fine, enkle korta jeg kjøpte! Håper de kan glede noen ...

Jeg hilser samtidig til »alle mine venner» i Åslundmarka!

God påske! Vi ses att snart!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken