Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor tar ikke Arbeiderpartiet ansvar?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjøvik mister nå flere offentlige arbeidsplasser og sist ut er IMDI. Høyre har fremmet flere forslag og forsøker å finne løsninger på hvordan vi kan gjøre kommunen bedre. Arbeiderpartiet leter etter syndebukker og vil fraskrive seg ansvaret. Dette styrker sikkert Arbeiderpartiets selvbilde, men det skaper ikke vekst på Gjøvik .Kommunenes hadde tidlig møte med IMDI i Oslo og initiativet hadde fortjent å kaste av seg. Men det er sjelden noen kåres til vinner etter halvgått løp. Og når det var OA som informerte kommunen om at saken var avgjort er det klart at man ikke har vært tett nok på prosessen.

Dette er ikke første gang offentlige arbeidsplasser eller en viktig etablering glipper for Gjøvik, heller ikke andre eller tredje gang. Og Høyres og min kritikk mot Arbeiderpartiet er at vi ikke er tett nok på, holder kontakt med sentrale myndigheter og følger bedre med i viktige saker. Derfor har Høyre sammen med blant annet Senterpartiet flere ganger tatt til orde at Gjøvik må sette inn større ressurser på arbeidet med eget omdømme, informasjon og kontakt med regionale og sentrale myndigheter. Høyres representanter fra Gjøvik og Innlandet har de siste seks årene jobbet aktivt mot eget nettverk i regjeringsapparatet. Vi har bidratt til at Gjøviks representanter har kommet i møter i ulike departement og tatt opp viktige saker for Gjøvik. Vi håper at Arbeiderpartiet ville gjort det samme, fordi vi mener at regionen er tjent med at noen saker står over partipolitikken.

Det er sikkert bra at Bjørn Jarle Rødberg-Larsen fra Elverum Ap og Hedmark fylkesting plutselig delta i Gjøvikpolitikken. Hvis Rødberg-Larsen hadde ønsket å bidra for Gjøvik tidligere, kunne han støttet mitt og Høyres forslag om at man skulle se til Gjøvik i fordelingen av arbeidsplasser ved organisering av den nye fylkeskommunen. Men det stemte Arbeiderpartiet og Rødberg-Larsen ned. Høyre har en rekke ganger har bedt Gjøvik Arbeiderparti sin ledelse holde bedre kontakt med Arbeiderpartiet i fylket, for man får ikke all verden av gjennomslag. Rødberg-Larsen har rett i at Høyre sitter med regjeringsmakt og at regionreformen medfører endringer. Men det er fortsatt Arbeiderpartiet som styrer Gjøvik. Og ansvaret for å fremme Gjøviks interesser må vi ta selv.

Aps Bjug Ringstad liker heller ikke at jeg minner om Høyres gjentatte ønske om en litt mer fremoverlent kommune. Men det er ganske utrolig å si jeg har «frekkhetens nådegave» når en samlet politisk ledelse, med Arbeiderpartiets ordførerkandidat i spissen, gir sin seg selv terningkast 6 på tema næringsutvikling to dager etter at vi tapte kampen om IMDI og vi har mistet 225 statlige arbeidsplasser på tre år. Til alt overmål viser de siste innbyggertallene en kraftig nedgang. Bare i siste kvartal ble vi 167 færre i Gjøvik. Dette er dramatisk for Gjøvik, dårlig nytt for regionen og den klart den største nedgang av alle kommuner i det nye Innlandet. Gjøvik Arbeiderpartiet synes sikkert dette også fortjener terningkast 6. Hvem er liksom selvgod og frekk?

I forrige valgkamp var etableringen av IKEA et tema, en kamp Gjøvik heller ikke vant. IKEA havnet på Ringsaker.I NHO sin rangering av kommunenes næringsarbeid er både Ringsaker, Lillehammer og Hamar foran Gjøvik. Og Ringsaker er befolkningsvinneren i Innlandet. Jeg ønsker det beste for Gjøvik og er oppriktig glad i hjembyen min. Men når vi taper kamper og mister innbyggere er det på tide at innbyggerne tar grep. Når Arbeiderpartiet er mer opptatt av å fraskrive seg ansvaret, er det viktigste vi kan gjøre å få et politisk skifte og gi Arbeiderpartiet avløsning.

Kommentarer til denne saken