Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor er ikke tilleggene like?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vil nå spørre hva som er hensikten med dette lønnsoppgjøret jeg da. Jeg jobber i helse og omsorg i kommunen sammen med mange andre, trives og er glad i jobben. Glad for å ha en jobb å gå til er jeg også. Men om lønnsoppgjøret lurer jeg på om man skal le eller gråte, da vi så hva vi fikk. Altså 1400 kroner, som da utgjør 120 kroner i måneden. Deler du dette på timer som vi jobber, blir det ikke noe å rope hurra for akkurat! Blir vel cirka 0,50 kroner i timen dette. Så ser vi på busssjåførstreiken og hva de fikk i oppgjøret. De krevde industriarbeiderlønn de, som også andre har krevd, men slettes ikke fått. De fikk 10-15, ganger mer i tillegg, om ikke enda mer?

Ikke det at jeg ikke unner dem dette/ikke vil at de og skal ha lønn som andre og lønn å leve av, for det er også et stort ansvar de har med å kjøre buss. Men så er mitt spørsmål; hva med oss andre?

Bare godta og holde kjeft? Vi som jobber innen helse og omsorg jobber dag, kveld, natt, helg og høytider, som andre yrkesgrupper også gjør. Her vil jeg og spørre om tilleggene er like? Hva får de som jobber i industrien på kveldsvakt, nattvakt, helgevakt, og så videre.

Hvorfor er ikke tilleggene like? Natt er natt, helg er helg, om du jobber i helse og omsorg, er busssjåfør eller industriarbeider. Sist uke ble også statsbudsjettet lagt frem, og hva ser vi der? Jo, mer til de som har mest fra før. De syke skal betale mer, ting skal koste mer – og mindre skal vi få/ha i lønn.

Så her er mitt spørsmål; hvor er solidariteten her? Hvor er solidariteten i statsbudsjettet? Vi skulle jo vise solidaritet i dette lønnsoppgjøret og da må det gjelde alle grupper, eller hva? Blir nok som en pasienten sa til meg en gang; du skal få din lønn du òg – men det blir i himmelen det!

Kommentarer til denne saken