Grethe Østby, førsteamanuensis ved institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU, har skrevet rapporten om Østre Toten kommunes håndtering av dataangrepet i 2021.

Når hackermiljøene angriper

Den 9. mai kl 14:30 kommer Østby til FORSKNING TIL FOLKET på Vitensenteret Innlandet. Her forteller hun om hvordan hackermiljøer angriper på nett – og hvordan vi kan håndtere slike hendelser. Østby vil også kommer inn på hvordan du og jeg kan beskytte oss mot hackere.

– Vi ser fram til et interessant og stadig aktuelt foredrag på Vitensenteret Innlandet, sier Agnete Amlie og legger til at Forskning til folket er et gratis arrangement som er åpent for alle.

– For å løfte fram og formidle et utvalg av forskningen som gjøres på Innlandet, har vi et spennende samarbeidsprosjekt kalt «Forskning til folket». Aktuell forskning fra Innlandets forskere vil dermed bli tilgjengelig for alle, uansett bakgrunn og alder.

Et samarbeidsprosjekt

Forskning til folket er et samarbeidsprosjekt som tilgjengeliggjør møter med forskere. Aktører inn i prosjektet er NTNU, Høgskolen Innlandet, Innlandet Fylkeskommune, TEKNA, Gjøvik kommune og Vitensenteret Innlandet.

Vitensenteret Innlandet er fast arena for arrangementene.