Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan kan kommunene gi flere muligheter til å jobbe heltid?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter lærerike, hyggelig intense timer på konferanse med Arbeiderpartiet og Fagforbundet som arrangør onsdag 14. februar i Oslo om deltidsproblematikk, sitter jeg for det første igjen med en motivert ståpåvilje for å få bukt med trollet, for det andre en større forståelse av hvordan trollet ser ut og for det tredje kan man påstå at deltidsproblematikk er en kvinnesak/likestillingssak

Hvor stammer denne ubalansen med deltidsstillinger fra? Er det sant at enkelte faktisk ønsker å ha deltidsstillinger? Er dette et gyldig argument som taler mot fastsettelse av praksis kun med heltidsstillinger? Slike spørsmål og mange fler ble debattert i kongressenteret i Oslo i dag. Jeg faller stadig tilbake til å tenke at det er kvinner dette først og fremst gjelder. Det er de typiske kvinneyrkene man ser deltidsstillinger brukt i på denne «ikkearbeidsmiljølov-vennlige» måten.

Vi må se på årsakene til de som eventuelt ønsker deltidsstillinger: Er det for stor belastning i arbeidsforholdet? Er det tilstrekkelig grunnbemanning? Er øvrig arbeidsfordeling likt fordelt?

Er informasjon om hva arbeidstaker taper, som for eksempel i pensjonsopptjening dersom man har en deltidsstilling tilstrekkelig oppfattet?

Videre så må det nå faktisk settes i verk vedtak, tiltak og følge opp utsagn om at heltid er regelen framfor unntaket. Deltid er et eventuelt unntak dersom det er absolutt nødvendig. Det er på tide å stikke kjepp i hjulet som er blitt loopen vi er fastkjørt i.

Bort med deltid – inn med heltid.

Til slutt må vi forberede oss på at dette vil møte motgang, fra flere hold, men det skal vi klare for vi vet hva som gagner arbeidstakerne, arbeidsgivere, velferdssamfunnet og våre etterkommere.

Torill Lehre

Listekandidat for Gjøvik AP, kommunestyrevalget 2019.

Kommentarer til denne saken