Gå til sidens hovedinnhold

Hvor er motargumentene dine, Skjølås? 

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Aller først: Når jeg skriver tekster til Oppland Arbeiderblad, er det ikke jeg som bestemmer illustrasjon som skal stå til mitt innlegg. Jeg har heller ikke valgt tittelen på innlegget selv. Innvendinger på valg av illustrasjon og tittel må du derfor ta med OAs redaksjon. 

Du skriver at det ikke har kostet deg lang tid å «tilbakevise mine myter punkt for punkt». Det opplever jeg ikke at du har klart. Ikke en eneste gang i din artikkel greier du, med basis i fakta og undersøkelser, å tilbakevise mine argumenter. Du nevner ikke masseslagsmålene som fant sted på russeturene til Hellas, du overser at det eksisterer ungdommer som føler seg ekskludert i russetiden, og du kommenterer ikke kriminalstatistikk eller narkotikabruk.

Når det kommer til innvendingene du har på min tekst, er de myntet på erfaringer med en russebuss: Sønnen din sin. Og du mener at jeg går glipp av nyansene? 
Du antyder at min artikkel er drevet av jakten på likes. Hvor saklig eller lite tabloid er det? Etter min mening er det en uverdig hersketeknikk mot en du er uenig med, når du egentlig har gått tom for saklig argumentasjon.   
I min kommentar prøvde jeg, på en oversiktlig måte, å vise hva forskning på feltet sier, og å vise til historier som politiet rapporterer om. Det gjør kanskje at viktige nyanser uteblir, men det kan likevel si mye om russetiden som fenomen, og om hva de negative konsekvensene av den er. 
Alle henvisningene i min tekst viser at det er liten tvil om at altfor mange russ tar unødvendig mye av statens felleskasse i mai måned, og at russetiden i mange tilfeller er et fenomen som skaper unødvendige klasseskiller.

Jeg ønsket å kommentere denne utviklingen med et kritisk blikk. Det er selvfølgelig synd at din sønn og andre «flinke russ» skal lide under at medruss ikke klarer å oppføre seg. Det er flott å høre at disse guttene har fått til et bra russeprosjekt, og at de lærer masse om å samarbeide med hverandre. Jeg er heller ikke i tvil om at det er flere tilfeller av russ som klarer å balansere russelivet med skolelivet. Men det må være lov til å sette fingeren på et reelt samfunnsproblem når det helt åpenbart eksisterer.

Kommentarer til denne saken