Hvitt kontra rødt kjøtt

Av
DEL

MeningerKommentar vedrørende uttalelsen til den påtroppende konsernsjefen i Nortura, Anne Marit Panengstuen, i Nationen mandag 2. september, hvor hun sier hun foretrekker hvitt kjøtt, helst av kylling, foran rødt kjøtt. Er hun ikke klar over at kyllingkjøttet kommer fra dyr som aldri får sjå dagslys, mens hun kan få rødt kjøtt som er produsert på den mest allsidige plantefloraen som bare finnes i naturen? Dette gjelder spesielt kjøtt fra blant annet sau og lam, tamrein, ammekyr, for ikke å snakke om viltkjøttet, og da i første rekke hjorteviltet. Ja, i det hele tatt kjøtt som blir produsert fra dyr som beiter i våre fjell- og skogsområder gjennom sommerhalvåret, og hvor det meste kommer inn til slakteriene etter avsluttet beitesesong. Dette gjelder også kjøtt fra hjortevilt.

En burde kanskje forvente at en som tiltrer som konsernsjef i ei bedrift som Nortura hadde litt kjennskap til hvor det sunneste og reneste kjøttet kommer fra og reklamerer for det istedet for industriprodusert kjøtt fra dyr som aldri får sjå dagslys. Dessverre ser vi flere og flere eksempler på det også i storfeproduksjonen.

I Oppland Arbeiderblad onsdag 4. september prøver hun å pynte på det uheldige ved sin uttalelse, og sier at hun vil framsnakke hvor viktig norsk storfe er i forhold til de fleste andre land. Jeg håper at hun også vil framsnakke hvor viktig våre utmarksressurser er i den norske kjøttproduksjonen, og at hun også vil rette fokus på årsaken til at store områder blir livsfarlige å benytte til beitedyra.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags