De groveste tilfellene blant tiltalepunktene kan gi fengsel i inntil to år, blant dem innbrudd i leilighet som tilhører kommunal boligstiftelse.

Brorparten av hendelsene mannen i 50-årene nå står tiltalt for fant sted høsten 2019, men det er også flere som skriver seg fra høsten 2020.

– Da er det krig

En av de nyere hendelsene fant sted på DPS, der han ifølge tiltalen skal ha kommet med flere truende uttalelser mot en sykepleier der.

Han skal blant annet ha uttalt «hvis det ikke står 6 millioner kroner på kontoen min i dag, da er det krig. Da skal dere bare dø», «du har nettopp bedt om å bli maltraktert» og «personer på NAV skal dø».

Mannen i 50-årene har tidligere vært fengslet, og er tiltalt for flere trusler også mot fengselspersonalet.

Uttalelser som refereres i tiltalen er blant annet at han skulle «skjære hodet av politifolk», «drepe den første som kommer inn» og «drepe dere alle sammen, en etter en».

Flere hærverk

Mens han var fengslet i Oslo skal den tiltalte også ved to anledninger ha ødelagt callingapparat, vindu, seng, kjøleskap og toalett inne på cellen.

Mannen i 50-årene er også tiltalt for en rekke hærverk i kommunale leiligheter han har vært bosatt i, i tillegg til innbrudd i en av disse.

Han skal blant annet ha slått hull i en dør, revet ned ringeklokke, knust vinduer, revet ut stikkontakter og røsket løs en ventilator slik at denne ble ødelagt.

Trusler

Noen av de groveste tiltalepunktene, som etter straffeloven kan straffes med fengsel i inntil to år, er såkalt «hensynsløs atferd».

Han skal ha truet flere ulike kvinner, blant annet med uttalelser om at han hadde med seg kniv, og truet med å kaste tunge gjenstander mot kommunalt ansatte.

Ved ett tilfelle har han ifølge tiltalen sendt en sms der han skrev at han «var på vei til NAV sine lokaler med balltre og C4».

Han er også tiltalt for å ha vist fingeren til og spyttet etter en politipatrulje.

Rettssaken mot mannen i 50-årene er berammet i Gjøvik tingrett i september i år.