Gå til sidens hovedinnhold

Hver stemme teller – vi manglet én

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Kjære alle som stemte Venstre i Vestre Toten.

Det holdt akkurat ikke. Venstre manglet én stemmeseddel på å beholde mandatet i kommunestyret. Som 1. kandidat er jeg selvsagt lei meg for at jeg ikke kan fortsette, jeg var topp motivert for det. Det har vært lærerikt og interessant å være med i lokalpolitisk arbeid, men det har også vært tidkrevende og innimellom frustrerende. Nå kan jeg bruke tida mi til andre gjøremål, men lover at jeg fortsatt følger med og oppfordrer alle til å engasjere seg. Det er viktig at vi følger med i hvordan skattepengene våre blir brukt, og det er viktig å melde fra når vi er uenig i prioriteringer som gjøres.

Det er nylig vedtatt i kommunestyret at Utvalg for velferd og opplæring (UVO) skal legges ned. Der har jeg vært fast representant. Etter min mening vil det redusere muligheter for å drøfte viktige saker mer detaljert, men det blir nå lagt opp til «innbyggerdialoger» og «samskaping» med alle i kommunen. Det fordrer at det blir gode grendemøter med konkrete tema, noe vi i Venstre faktisk hadde på valgprogrammet. Møt opp og delta!

Vi i Venstre mener vi hadde et godt valgprogram med nøkterne og konkrete planer. Det var imidlertid svært vanskelig å fronte lokale saker når sentrale politikere i alle partier og nasjonale saker fikk hovedfokus i valgkampen. Selv orket jeg ikke å se på debattene på TV, det minnet mest om realityshow og dårlig underholdning – og lite aktuelle saker for oss på bygda.

Jeg innrømmer at det er noe jeg er uenig med Venstre / Unge Venstre i den nasjonale politikken, men Venstres sosialliberale profil, respekt for menneskerettigheter, jobbing for gründere, fokus på oppvekst og skole, omsorg, rus og psykiatri, og ikke minst klima og miljø, er viktig for meg. Så jeg kommer fortsatt til å være Venstre-kvinne!

Takk til dere som stemte på Venstre, og takk til alle som stemte i det hele tatt. Valgdeltakelsen økte i Vestre Toten, men er fortsatt bare 61 prosent – i gjennomsnitt. Eina topper med 68 prosent, tett fulgt av Ihle med 67 prosent. Gratulerer! På Bøverbru møtte 63 prosent, mens Reinsvoll og Raufoss endte på 60 prosent. Nå har vi erfart at hver stemme er viktig, husk det til neste valg!

Jeg vil takke alle dere som ga ekstra personstemmer og «slengere» til meg. Det varmer og gir motivasjon for videre engasjement.

Hvis noen av dere kan tenke seg å være med å utvikle Venstre videre i Vestre Toten, så ta kontakt med meg. Les om oss på vår hjemmeside og på Facebook.
Vi har et møte 24. september, du er velkommen!

Kommentarer til denne saken