Hvem hjalp Berith og Inger søndag kveld?

Søstrene var på vei ned fra påskefjellet søndag kveld, da et rådyr plutselig bykset ut i veien.

DEL

– Det var flere som stoppet for å hjelpe oss, helt uoppfordret. Dessverre fikk jeg ikke tak i navn og nummer på noen av dem, sier Berith til Oppland Arbeiderblad.

På riksveg 4 mellom Gjøvik og Raufoss sprang rådyret plutselig ut på veien, og Berith hadde ikke sjanse til å svinge unna, frorteller hun.

– Det var et ektepar som stoppet like etterpå, der kvinnen var jeger. Hun bekreftet at rådyret døde med en gang, og fikk dratt det ut av veien.

Hjelperne

I tillegg til det hjelpsomme ekteparet dukket det dessuten opp to kamerater i en mørk stasjonsvogn, som også viste seg å være svært så hjelpsomme.

– Det er sånt man ikke forventer, egentlig. Jeg har ikke vært borti noen så snille og gode som disse unge mennene, men dessverre spurte jeg ikke om navn eller telefonnummer til dem, sier Berith.

En tredje kamerat kom også til, og det viste seg at han var under utdanning som ambulansepersonell, så Berith og søsteren Inger fikk en grundig undersøkelse etter tegn på indre skader.

– Disse tre, som kanskje var mellom 20 og 25 år, var så snille. Bilen vår var ikke kjørbar, så vi måtte vente på noen som kunne kjøre oss hjem til Hønefoss, sier hun.

De tre kameratene ble værende på stedet og vente sammen med søstrene, og lot dem sitte i bilen for å holde varmen.

– Dette skjedde mellom klokken ti og elleve søndag kveld, og vi er veldig takknemlige for at de hjalp oss. Vi skulle gjerne vært i kontakt med dem, slik at vi kan takke dem ordentlig, sier Berith.

Tips Oss
TLF: 61 18 93 00 SMS/MMS: oatips til 2005 E-post: tips@oa.no Send video

Artikkeltags