Hva vil FrP med kollektivtrafikken i Innlandet?

Av
DEL

MeningerPå valgdebatten om samferdsel på Biri Travbane tirsdag fikk vi vite at FrP synes vi har for mye penger til kollektivtrafikk.

Det er ingen overraskelse at FrP vil legge ned fylkeskommunale bussruter, det som er oppsiktsvekkende er at førstekandidaten Truls Gihlemoen i Innlandet FrP ønsker å redusere busstilbudet for å bruke pengene på veg.

Er Gihlemoen privatpraktiserende politiker? Det står ikke et ord i Innlandet FrP sitt valgprogram om kollektivtransport. Dette til tross for at kollektivtrafikken er en av kjerneoppgavene for fylkeskommunen. I FrP sitt nasjonale prinsipp-program står det imidlertid: Det er helt nødvendig med et godt kollektivtilbud.

Jeg skulle likt å vite hvordan Innlandet FrP vil utvikle kollektivtilbudet i Innlandet? Og hvordan dette skal gjøres samtidig som man vil kutte i rammene?

Å ta til ordet for å omfordele innafor kollektivtrafikken ville vært forståelig, det skal og bør vi ha en løpende diskusjon om. Jeg håper imidlertid Gihlemoen er alene om å mene at vi har så mye penger å drive kollektivtrafikk for at vi heller bør bruke dem på fylkesveg.

Det å ville gjøre kollektivtilbudet mer effektivt og treffsikkert i by og bygd har alle politiske partier så langt vært helt enige om.

Vi i Innlandet Arbeiderparti mener det er viktig for et langstrakt fylke å tilby fleksibel og tilpasset kollektivtrafikk, mange av våre innbyggere er helt avhengige av det.

Kommunene i Innlandet ber om mer kollektivtrafikk, ikke mindre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags