Gå til sidens hovedinnhold

Hva nå Gjøvik og Toten?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fint innlegg fra Stina Håkensbakkens angående dagens situasjon angående sykehus. Har følgende å tillegge: Gjøvik/Toten taperen i Innlandet? Eller er det fortsatt muligheter?

Gjøvik/Toten vil få en rekke utfordringer framover hvis hovedsykehuset blir lagt til Hedmarkssiden og det blir et Innlandsuniversitet: Ikke sykehus – ikke legeutdanning- ikke bedret kommunikasjon sørover- reduksjon eventuelt stagnering befolkningsutvikling. Hamar har gått forbi Gjøvik med hensyn til innbyggertall i løpet av noen få år. Gjøvik har hatt reduksjon på et par hundre i løpet av 2 år, mens Hamar har en vekst. Hvis sykehuset på Gjøvik blir redusert/borte vil befolkningsnedgangen sannsynlig bli større framover.

For meg virker det som folket, næringslivet, politikerne med mer verken har vilje eller evne til å snu en trend som har vedvart i flere 10- år. Det finnes muligheter: Sats på eksisterende industri i samarbeid med NTNU- Sintef. Sats på datamiljøet, service- og grossistbedrifter og en trivelig mellomstor by med en innbydende mjøsstrand. Glem fortetting og signalbygg. La Raufoss-miljøet være en spydspiss i satsingen.

Se for eksempel hva Raufoss fotball har fått til gjennom lang tid- et lag på nivå 2 på et sted med 7000 innbyggere, egen ny innendørshall, flyttet sin bane i løpet av et par år for å tilfredsstille kravene til spill i toppfotballen og fått orden på økonomien.

Det går an selv om man er liten og forutsetningene svakere enn hos konkurrentene! HIG sto og ganske svakt rundt år 2000 - fikk snudd trenden og ble en del av NTNU – 4000 studenter i dag - og om fem år?

Kommentarer til denne saken