Gå til sidens hovedinnhold

Hva galt har den eldre generasjon gjort?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg kaster ut dette spørsmålet og håper noen har et svar. Årsaken til spørsmålet er flytting til det nye sykehjemmet på Østre Toten. Dette er et flott bygg og blir sikkert et veldig koselig sted. Men er alt like koselig for de som blir tvangsflyttet fra den ene institusjonen til den andre?

Jeg vil her referere til de som nå skal flyttes fra Kapp til Fjellvold i Kolbu. Det er ikke Fjellvold det er noe galt med, men tenk på belastning som de eldre utsettes for. Jeg føler her at den eldre generasjonen blir en kasteball i et system hvor de ikke har mulighet til å bestemme selv. Er det slik de eldre skal behandles? Jeg trodde de eldre skulle behandles med verdighet og respekt. Men her er det uverdighet og respektløshet som råder. De eldre blir sendt rundt på bygda som ei postpakke uten adresse.

Jeg har medlidenhet med de som skal flyttes og med de pårørende som skal ordne opp i dette. I 2013 skrev jeg noen innlegg om å bli gammel på Østre Toten. Jeg bruker de samme ordene igjen. Tør jeg bli gammel i Østre Toten?

Kommentarer til denne saken