– Si din mening om Huntonstranda!

GYLLEN ANLEDNING: Det er få byer forunt å kunne utvide sentrum med en hel «bydel». Vi tror mange av Gjøviks borgere har en mening om hva som bør skje på Huntonstranda.

GYLLEN ANLEDNING: Det er få byer forunt å kunne utvide sentrum med en hel «bydel». Vi tror mange av Gjøviks borgere har en mening om hva som bør skje på Huntonstranda. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arkitektene har kommet med 29 forslag til utvikling av Huntonstranda. OA vil gjerne vite hvilket forslag du har mest sans for.

DEL

OA ønsker å vite hva folk mener om utviklingen av Huntonstranda. Også kommunalsjef Per Rognerud synes det vil være spennende å se hvilke av de 29 arkitektforslagene som nå foreligger, som faller best i smak blant innbyggerne.

– Her på kultursenteret (Strand Hotell, red. anm) henger alle forslagene utstilt i storformat. Alle er velkommen innom for å studere plansjene, sier han.

OAs lesere vil også kunne se alle de 29 forslagene her.

– KOM OG SE I STORFORMAT: Kommunalsjef for samfunnsutvikling Per Rognerud oppfordrer folk til å studere forslagene til Huntonstranda i stort format. Disse henger utstilt på kultursenteret/Strand Hotell

– KOM OG SE I STORFORMAT: Kommunalsjef for samfunnsutvikling Per Rognerud oppfordrer folk til å studere forslagene til Huntonstranda i stort format. Disse henger utstilt på kultursenteret/Strand Hotell Foto:

Rognerud understreker at arkitektene har levert svært ulike forslag. Noen har levert mer visuelle presentasjoner enn andre.

– Det er ulikt hva de har vektlagt. Derfor er det mye å sette seg inn i for juryen, sier han.

Rognerud understreker at premissene for arkitektkonkurransen er mange, blant annet flomsikring, kommunikasjon og miljø.

  Si din mening om Huntonstranda

  Hvilke av de 29 forslagene som er Rogneruds favoritter, er han fullstendig taus om. Han sitter nemlig i en jury sammen med flere av grunneierne. Juryen skal kåre de beste forslagene. Vinnerne vil bli premiert, og deres bidrag vil bli et grunnlag for utviklingen av Huntonstranda.

  Vinnerne presenteres 21. juni.

  Vinn billetter til Sommerslagere!

  Det er ikke alle byer forunt å kunne planlegge en hel «bydel», nær både sentrum og vannkanten. OA antar mange borgere har sterke meninger om hvordan denne gylne anledningen skal brukes.

  – Det vil være interessant å se hvilke forslag OAs lesere liker best. Og ikke minst få lese hva innbyggerne legger vekt på i utviklingen av Huntonstranda, sier kommunalsjefen.

  I spørreundersøkelsen nedenfor vil du altså kunne stemme fram din favoritt blant de 29 arkitektforslagene. Du kan også skrive begrunnelsen for ditt valg

  For deltakelse i avstemmingen, kan det vanke premier. Blant de beste begrunnelsene vil OA trekke ut tre vinnere som hver vil få to billetter til Sommerslagere.

  Frist for å delta i OAs spørreundersøkelse er 31. mai.

  Artikkeltags