Hunn offentlige skole

SKOLE: - Jeg synes man burde bruke Hunn til å bli ett minneverdig sted for å ta vare på  dette skoleslaget i Norge, og som et eksempel på hvor barna fikk sin skolegang i en vanskelige barndom, skriver artikkelforfatteren.

SKOLE: - Jeg synes man burde bruke Hunn til å bli ett minneverdig sted for å ta vare på  dette skoleslaget i Norge, og som et eksempel på hvor barna fikk sin skolegang i en vanskelige barndom, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det har vært flere innlegg i OA om den fremtidige bruken av den gamle Hunn off. Skole i Gjøvik. Så langt jeg kjenner til, er Hunn off. skole en av de eldste tidligere spesialskoler for evneveike barn og unge som fikk oppleve sin oppvekst nettopp på denne skolen.

Det var totalt 59 spesialskoler i Norge, og Oppland hadde flere slike skoler. Det var forfatteren Arne Skouen som i 1967 fremmet forslaget om nedleggingen av dette skoleslaget, og Stortinget vedtok å legge ned statens Spesialskoler. Jeg har selv vært elev i sju år på en slike spesialskole, nemlig Ekne off. Skole. Alle spesialsakolene ble lagt ned på 1990-tallet.

Jeg har snakket med en del tidligere elever fra Hunn off. Skole, og de har hatt forskjellige harde opplevelser i sine år på Hunn. Men det er ikke tvil om at Hunn også var en god skole som mange hadde stort utbytte av. Og nå reiser man spørsmålet om hva denne gamle bygningen skal brukes til fremover?

Jeg synes man burde bruke Hunn til å bli ett minneverdig sted for å ta vare på dette skoleslaget i Norge, og som et eksempel på hvor barna fikk sin skolegang i en vanskelige barndom.

Jeg oppfordrer Gjøvik ordfører Torvild Sveen til å ta et møte om dette, slik at man kunne få drøftet fremtiden for tidligere Hunn off. Skole. Denne bygningen må bevares for fremtiden!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken