Gå til sidens hovedinnhold

De vil ha med deg!

Artikkelen er over 3 år gammel

Hunn Barnegospel har 16 aktive medlemmer, og når de starter opp igjen i høst vil de se deg på øvelse.

I oktober i fjor tok Bjørn Arild Andersen over som dirigent for Hunn Barnegospel, til høsten ønsker han å satse litt med koret, og han vil selvsagt ha med flere.

– Vi har 16 medlemmer fra hele byen, men vi ønsker oss enda flere, sier Andersen som fortiden ser etter sangglade barn i barneskolealder.

Hver tirsdag samles de ikke bare for å synge, men også leker og aktiviteter. For foreldre er det åpent i kaffestua, så det er muligheter for de også å bli kjent med nye.

Ungdomsledere

Til høsten vil mange av øvelsene gå med på å forberede seg på en veldedighetskonsert mot jul. Dette vil være den første konserten Hunn Barnegospel arrangerer helt selv.

Andersen er ikke helt alene om å ha styr på alle koristene. Med seg har han Torbjørg Fykse Wesnes og Inger-Lise Halmstad Andersen. Jentene har ansvar for aktiviteter, holde ro og orden i rekkene, og av og til øve inn noen sanger.

– Det er veldig moro og vi lærer veldig mye både å være med barn og også dirigere, forteller jentene som akkurat har kommet hjem fra konfirmantleir.

De mener tilbudet er sosialt, inkluderende og ikke minst lavterskel.

Fellesskapet

Til høsten blir det ikke bare fokus på konserten, men de planlegger også overnatting, vennekveld og andre aktiviteter.

– Her er det muligheter for å skaffe seg nye venner på tvers av både skoler og alder, forteller de.

Koret har med seg pianist Anders Byfuglien til vanlig, men til den store veldedighetskonserten jobber de med å få med seg et band.

I løpet av året ellers synger koret på Hunndalsdagene og på gudstjenester.

– Tilbudet er for alle, troende eller ei, sier Andersen med et velkomstsmil om munnen.

– Fokuset her er å finne glede i musikken, kunne synge og bevege seg, og å være en del av et fellesskap. Første øvelse er 29. august i Hunn kirke, og alle er velkomne.

Kommentarer til denne saken