– Aggresjon hos hunder er nesten alltid et uttrykk for redsel

ADFERDTERAPEUT PÅ HUND: Anne Lill Kvam er en etterspurt adferdterapeut på hund. Tirsdag 25. september kommer hun til Gjøvik.

ADFERDTERAPEUT PÅ HUND: Anne Lill Kvam er en etterspurt adferdterapeut på hund. Tirsdag 25. september kommer hun til Gjøvik.

Frykt og aggresjon hos hunder er temaet for et åpent møte om hunder på Gjøvik videregående skole tirsdag 25. september.

DEL
Kveldens foredragsholder er Anne Lill Kvam fra Kongsberg, som alltid har vært lidenskapelig opptatt av hunder og er utdannet hundetrener. Hun har i mange år vært en etterspurt atferdsterapeut på hund i Norge og flere andre land.

Hennes visjon er blant annet at alle hunder skal få gjøre litt snuse-leker hver dag, at avstraffing av hunder skal opphøre og at hundeeiere skal begynne å bruke sele i stedet for halsbånd.

Kvam har også drevet aktivt med redningshunder, og har blant annet jobbet flere år for Norsk Folkehjelp i Angola, der hun drev med minerydding med hund.

– Årelang forskning har vist at følelsesregisteret hos hunder er likt det vi mennesker har. Akkurat som hos mennesker, er aggresjon nesten alltid et uttrykk for redsel for et eller annet, sier arrangøren, Turid Dyvesveen Sunde ved Bambekroken Kennel i Gjøvik.

Hun påpeker at redde hunder i verste fall kan bli til stor fare for seg selv og omgivelsene. Derfor er det så viktig å finne ut hva man kan gjøre for å hjelpe hunden til å bli trygg i livet sitt.

– Møtet er åpent for alle interesserte. Det blir satt av tid for spørsmål på slutten, opplyser hun.

Artikkeltags