(Romerikes Blad): Administrerende direktør i Fjellinjen AS, Anne-Karin Sogn, hadde i 2018 en total inntekt på 1 445 000.

Det viser tall fra Dagbladet.

I en rundspørring avisen har gjort, viser det seg at ingen av lederne i landets fem regionale bompengeselskaper har under en million kroner i årsinntekt.

Andrekandidat for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger i Oslo, Cecilie Lyngby, sier til RB at lønningene må bli lavere.

– Dette er et av de punktene vi går til valg på. Det må ryddes opp, sier hun.

Forsvarer lønna

Det er Fjellinjen som drifter bompengeringen mellom Oslo og Akershus. Direktøren selv, kommer på andreplass blant millionærene. På topp ligger Trond Juvik som leder Ferde AS på Sørvestlandet.

Ovenfor Dagbladet forsvarer hun millioninntekten.

– Vi har ansvaret for milliarder av kroner, og masse store leverandørkontrakter, men hvis man ikke er villig til å se på dette som et firma med masse ansvar, skjønner jeg at lønn kan kritiseres i en tid hvor bompenger er betent, sier hun.

Eierne, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune, viser til Fjelllinjens styre for kommentarer om Sogns lønn.

– Det er styret som har ansvar for å ansette og fastsette lønna til daglig leder. Oslo kommune har fastsatt prinsipper for god eierstyring av aksjeselskaper som selskapene skal følge. Prinsippene fastslår at lønn og ansettelsesvilkår skal være konkurransedyktige, men moderate, slik at selskapene ikke skal være lønnsledende. Dette legger jeg til grunn at styret i Fjellinjen har vurdert da Sogn ble ansatt i 2011, skriver hun i en e-post til avisen.