Gå til sidens hovedinnhold

Hullete bomvei over Hugulia

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bomveien mellom Hugulia i Nordre Land og Bakkobygda i Etnedal trenger sårt vedlikehold nå. Det er stedvis tett med dype huller i veien. Huller med opp mot 10 centimeter dybde. Uunngåelig huller som sliter på kjøretøyet selv om en kjører forsiktig. I noen år nå har det gått halve sommerhalvåret og mer før det har skjedd noe utbedring.

Hvis det er penger det står på, så ser jeg ingen annen råd enn at veiselskap må koste på bommer med digital styring og betalingsordning. Det tror jeg kan lønne seg på sikt mot slik bomavgifta kreves inn i dag. Moderne bomløsninger er blitt stadig mer vanlig.

Bomveien Hugulia - Bakkobygda er den korteste helårsveien veien mellom nordre deler av Etnedal og Torpa og for trafikanter på øst/vest-forbindelsen på R250 over til Vingrom. Alternativet er å kjøre omveien om Dokka. Denne helårs øst/vest-forbindelsen på sørsiden av Synnfjellet er derfor nyttig for både lokalbefolkning og hyttefolk både i Nordre land og Etnedal og fortjener en bedre standard.

Kommentarer til denne saken