Gå til sidens hovedinnhold

Hulderspell på Grøna

Artikkelen er over 1 år gammel

Siste forestilling av Hulderspell på Grøna spilles førstkommende lørdag i skomringstimen.

Innsendt

Huldra å Væslejinta vil redde væla å leiter ætter Jolas hjærte. Både barn og voksne er utøvere i Hulderspellet. Elin Sveen har skrevet skuespillet som bygger på ei Hulderhistorie som faren Torbjørn fortalte til henne og søsknene foran peisen inne i peisestugva hjemme dengang hun var ei lita jente.

Elin Sveen har skrevet tekster og melodier, deriblant Trøllvisa og Hulderræppen. Hun har med seg sine egne musikere fra gruppa Huldertoner, som består av Carine Alm Rødningsby på piano, sim også har vært med på å arrangere musikken. Sine Bjerke Warholm på fløyte og Amund Haugen Tusvik som kommer rett fra musikkhøgskolen i Oslo for å bidra på fiolin.

Han har også bidratt til et par av arrangementene. Mai Elin Løkken har hovedrollen som Huldra, men har også laget egen koreografi til danseinnslagene i Hulderspellet og vært instruktør for barna som deltar. Væslejinta spilles av Hedda Pettersbakken fra Eina, og moren Bente Pettersbakken binder det hele sammen som forteller.

De har erfaring fra Bronsebukkene på Hadeland. Hedda har en særdeles varm og vakker stemme og hun bidrar med ett par sanger alene. Tjuvåstrøllet har også fått plass sammen med Amerkadåkka. De spilles henholdsvis av Ola Thune fra Vardal og Tiril Løkken fra Trevatn. Ellers medvirker en rekke barn som danser, synger og som også har roller som dyr i skogen. De hjelper Huldra og Væslejinta på veien for å finne Jordas Hjærte. Vertinna på Grøna, Kjersti Vingebakken har laget en nydelig høstrett for anledningen som kan kjøpes når grinda åpner en time før selve forestillingen begynner.

Det ser ut til at været blir bra , men det er lurt å kle seg godt. Grøna gamle skysstasjon ligger på Totenåsen, langs den gamle Trondhjemske Kongevegen. Stedet som Per Idar og Kjersti Vingebakken har restaurert på en fremragende måte fremstår som en Kongsgard selve Askeladden verdig. Vælkømmin tæll Hulderspell. Hulder, kludder å rabbalder, oppne å bakfram.

Kommentarer til denne saken