Gå til sidens hovedinnhold

Høyskolen i Innlandet bør ikke bli universitet, mener komite

Den sakkyndige komiteen som har vurdert Høgskolen i Innlandets universitetssøknad, mener at høyskolen ikke oppfyller alle nødvendige krav for å bli universitet.

Det skriver Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) i en pressemelding.

I januar ble det klart at den sakkyndige komiteen som har vurdert Høgskolen i Innlandets (HINN) søknad om universitetsstatus mener at HINN ikke oppfyller alle kravene som skal til for å bli universitet.

Høyskolen var sterkt uenige i konklusjonen, og fortalte at de hadde vurdert institusjonen nøye opp mot de tre punktene som komiteen mente at høyskolen har mangler på.

Høyskolen leverte en offentlig uttalelse til innstillingen, der høyskolen argumenterte for at den oppfyller alle universitetskravene. I tillegg kom høyskolen med oppdatert informasjon om utviklingen siden universitetssøknaden ble levert i desember 2018.

Nå har den sakkyndige komiteen klar sin endelige innstilling til NOKUT, og det er at høyskolen i Innlandet ikke oppfyller alle kravene for akkreditering som unviersitet.

NOKUTs styre vil behandle saken på styremøtet torsdag 11. juni. Dersom styret fatter vedtak i samsvar med komiteens innstilling, vil HINN fortsette å være høyskole.

GD kommer tilbake med mer.

155 nye studieplasser til Høgskolen i Innlandet: Mange går trolig til Lillehammer

Høgskolen i Innlandet og universitetsstatus - hva nå?

Mener Høgskolen ikke oppfyller kravene om å bli universitet: – En stor skuffelse

Tre år etter høgskolefusjonen: – Universitetsprosessen har virket samlende

Kommentarer til denne saken