Høyres gavepakke til boligspekulantene

Av
DEL

MeningerGjøvik Høyre vil fjerne kommunens grense på 600 kvadratmeter som minste tomt ved fradeling. Et slikt forslag er en gedigen gavepakke til boligspekulanter som kjøper opp eldre boliger med stor tomt for deretter å tjene store penger på fradeling til mindre tomter. Slik boligspekulasjon vil sjølsagt presse opp prisene på eneboliger i Gjøvik. Konsekvensen vil bli at enda færre førstegangsetablerere vil ha mulighet til å kjøpe seg bolig til overkommelig pris. Og folk som ønsker å flytte til Gjøvik fra andre steder i landet vil oftere bli overbydd i kampen om boligene.

I tillegg kan Høyres forslag forverre bokvaliteten for mange i Gjøvik når de vil presse enda flere boliger inn på enda mindre tomter i etablerte boligområder.

Når vi vet at halvparten av de økonomiske bidragene Høyre har fått til årets valgkamp er fra aktører i eiendomsbransjen, der en god slump pøses inn i Høyres Gjøvik-valgkamp, er det kanskje ikke rart at Høyre også i Gjøvik står på boligspekulantenes side.

Arbeiderpartiet vil legge til rette for nye og gode boligområder i ulike deler av kommunen og vi vil at flere unge skal kunne etablere seg i boligmarkedet. Når det bygges skal vi ha en variert boligstruktur når det gjelder størrelse, utforming og prisnivå.

Stian Simensen,

3.-kandidat for Gjøvik Ap

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags