Gå til sidens hovedinnhold

Høyre har en sterk stortingsvalgliste

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I artikler i OA 2.11 gis det inntrykk av at det har vært stor uro og kamp innad i Høyre i forbindelse med nominasjonen til stortingsvalget 2021. Dette er ikke riktig. Nominasjonskomiteen kom enstemmig fram til en solid liste av kandidater. Innstillingen var basert på resultatet av nominasjonsmøter i lokalforeningene og en gallup blant medlemmene. Med så gode kandidater vil det alltid være delte meninger om plasseringene på listen. I forhold til innstillingen ble det kun en endring ved at Unge Høyres Mattis Månum Pettersen på andre plass byttet plass med Olav Sundfør. Begge utmerkede kandidater til andreplassen. Gjøvik må si seg fornøyd med å få Mattis Månum Pettersen og Anne Bjertnæs på respektive 3. og 4. plass.

I Høyre er alle personvalg til sentrale tillitsmannsplasser hemmelige. Lokalforeninger og valgkomiteer kan komme med sine anbefalinger, men delegaten vil alltid stå fritt. I motsetning til hva artiklene i OA gir inntrykk av, støttet Gjøvik Høyre Kari-Anne Jønnes sitt kandidatur. På medlemsmøtet som valgte Gjøviks delegasjon til nominasjonsmøtet kom Kari-Anne Jønnes klart foran hennes motkandidat på nominasjonsmøtet.

Kari-Anne Jønnes har lang og bred politisk erfaring. Hun er i dag 1. vararepresentant for Oppland Høyre ved Stortinget og gruppeleder for Høyre i Innlandet Fylkesting. Hun har hatt en rekke tillitsverv i offentlige og private institusjoner og næringsliv ved siden av sitt politiske arbeid i kommune, fylke og storting.

Hennes viktigste politiske engasjement ligger på feltene kompetanse og næringsliv. Dette er nettopp hva vi trenger i vårt distrikt som utgjør innlandets desidert sterkeste industri-, skole- og universitetsmiljø. Kari-Anne lytter og tar aksjon. Med sitt engasjement og sin solide politiske erfaring vil hun bli en viktig representant for Oppland i det nye Stortinget 2021.

Gjøvik Høyre ser fram til å gjøre sitt aller beste i valgkampen neste høst for å sikre henne plass på Stortinget.

Kommentarer til denne saken