Høyesterett skal behandle Valdres-saken

Den siktede  moren som er tiltalt etter at datteren døde av avmagring må belage seg på en ny rettsrude. Her sammen med  medforsvarer Ann-Turid Bugge (t.v.) under rettsbehandlingen i Gjøvik tingrett.

Den siktede moren som er tiltalt etter at datteren døde av avmagring må belage seg på en ny rettsrude. Her sammen med medforsvarer Ann-Turid Bugge (t.v.) under rettsbehandlingen i Gjøvik tingrett. Foto:

Av
DEL

Moren i den såkalte Valdres-saken ble i lagmannsretten dømt til åtte måneder betinget fengsel for grov mishandling av datteren. Nå skal saken opp i Høyesterett.

Det ble klart tirsdag.

Påtalemyndigheten mente moren fikk for lav straff i lagmannsretten og anket avgjørelsen til Høyesterett. I tillegg anket moren dommen for grov mishandling, samt at det er begjært ny behandling av erstatningskravet.

Høyesterett skal dermed ta stilling både lovanvendelsen i skyldspørsmålet, eventuell straff og erstatning til de etterlatte.

13 år gamle Angelica Heggelund ble funnet død i en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015. Obduksjonen viste at hun døde av avmagring, eventuelt i kombinasjon med nedkjøling.

Dommen i lagmannsretten kom i februar. Moren ble da frifunnet for å ha satt datteren i hjelpeløs tilstand, men dømt for grov mishandling. Straffen i lagmannsretten var imidlertid langt mildere enn i Valdres tingrett, hvor hun ble dømt til tre års fengsel.

Artikkeltags