Han har ansvaret for driften av Hovdebakken for alpingruppa i Gjøvik skiklubb. Halve lørdag og hele søndag måtte de stanse driften, noe som er sjeldent for det veldig populære tilbudet.

– Jeg kan ikke huske at vi har vært stengt en hel dag i alle mine år i klubben, og det begynner å bli noen år, sier Skare.

Men mandag ettermiddag skal de altså etter planen starte opp igjen.

– Det er veldig leit, men vi er glade for å ha fått reparert heisen nå, sier Skare.

Feil bruk

På Facebook melder Hovdebakken skitrekk at feilen kommer av at noen av brukerne slipper heisen for tidlig og at det er feil bruk som gjør at driftsstoppen kommer.

– Kjedelig at slikt skjer og vi håper alle kan ta en prat hjemme på hvordan vi skal oppføre oss i heisen. Slik at vi slipper at slikt skjer igjen, skriver de der.

Bjørn Skare modererer det litt.

– Vi har ingen konkret dokumentasjon for at det er derfor, men vi ser at en del slipper heisen for tidlig. Vi ser også at noen kaster fra seg heisen når de går av, sier han.

Denne gangen var det en heis som hadde gått opp og kilt seg fast sammen med vaieren.

– Vi informerer om dette hver dag, men det skjer likevel, sier Skare.

Ny heis?

Anlegget på Gjøvik er gammelt, og også kjøpt brukt. Alpingruppa drømmer om å kjøpe seg en helt ny heis og har dialog med dem som leverer slikt. Men dette vil medføre en investering på rundt fire-fem millioner kroner. Det er ikke en utgift klubben kan bære alene.

– Nei. Da må vi få med oss gode krefter i det offentlige, tippemidler og slikt. Men noe av det må vi være klare på å ta selv også, sier Skare.

I dag har anlegget en omsetning på mellom 600.000 og 800.000 kroner i omsetning i året og det er store utgifter til snøproduksjon og resten av året. Så overskuddet er ikke stort.

– Men det er et innmari viktig anlegg som er mye brukt, sier driftssjef Bjørn Skare.

Oppdatert 17.32 mandag: Hovdebakken melder på sin Facebook-side at skitrekket åpner klokken 18 mandag.

Oppdatert 21.00 mandag: Skitrekket er fremdeles stengt, uvisst når det kan settes i gang igjen.