– Vi ønsker å skape litt liv og røre i Hov sentrum. Lørdag blir det 5-kamp og andre aktiviteter i Sentrumsvegen.

Det forteller Erle Lindberg og Hege Granvold i Hov Handelsstandsforening og Guro Nørstebøen Blikseth i Kreftforeningens lokallag.

Frivilligheten deltar

Lørdag samler de krefter med Søndre Land kommune, frivilligsentralen og lokale lag og foreninger for å skape aktivitet i Sentrumsvegen.

– Den søndre delen av vegen stenges av for trafikk et par timer midt på dagen. Da fyller vi gata med aktiviteter og stands, forteller Granvold og Lindberg.

På programmet står blant annet en 5-kamp med støvelkast, 60 meter fri med elektronisk tidtaking, ringspill, quiz og skolefysak.

Rosa sløyfe

– Det er gratis å delta, men de som vil kan gi et valgfritt beløp til Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon, opplyser Hege Granvold og Erle Lindberg.

Kreftforeningen markerer Rosa sløyfe-aksjonen over hele landet denne måneden. Lokallaget i Gjøvik og Toten har medlemmer også fra Land.

Informasjon

– Lørdag er vi på plass med stand i Sentrumsvegen. Her blir det salg av Rosa sløyfe-produkter og informasjon om brystkreft. Vi svarer også på spørsmål, sier Guro Nørstebøen Blikseth i lokallaget.

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning. Under årets aksjon settes spesielt fokus på senskader som følge av kreftbehandling.