Det er lyden av fornøyde gjester og en by i utvikling, svarer Karoline Hammer-Larsen, hotelldirektør ved Quality Hotel Strand Gjøvik.

Det kan også bli realiteten dersom Kai Mikaelsen får gjennomført planene han har for den såkalte Shelltomta i Gjøvik. Eiendomsinvestoren og -utvikleren er nemlig tydelig på hva han mener er den beste løsningen for byen når plassering av nytt kulturhus skal velges.

– For meg er det selvsagt å bygge videre på det som allerede finnes, og satse stort og skikkelig. Slik kan Gjøvik bli selve Kulturbyen, vi er jo allerede musikkbyen, uttalte Mikaelsen til Oppland Arbeiderblad 21. mai og viste fram tegninger ført i penn av Geir Brændhaugen hos JAF Arkitektkontor.

Mini-Grünerløkka

Hotelldirektøren ved Quality Hotel Strand Gjøvik, som i dag allerede «deler rom» med Gjøvik kino & scene, legger ikke skjul på at hun nesten sølte kaffe av pur glede da hun leste om Kai Mikaelsens tanker, ledsaget av forklarende illustrasjoner.

– Det siste forslaget uttrykker en vilje til å satse på Gjøvik, sier hun som umiddelbart så for seg hele bildet.

– Plasseringen av et nytt kulturhus er viktig for byen, og jeg mener Shelltomta vil få byen til å henge sammen, sier Hammer-Larsen og tegner et bilde av et kulturhus med tråder til skateparken, CC Gjøvik, Gjøvik gård, Mjøspromenaden og området utenfor hotellet med kulturtrappa.

– Det har blitt så flott i byen nå med alle restaurantene og tilbudene ellers. Jeg vil nesten kalle sentrum for et mini-Grünerløkka, og bare ideen om at alt vil ende opp i et kulturhus nederst i gata, tiltaler meg veldig, smiler hun.

Flere rom

I dag har Quality Hotel Strand Gjøvik 151 rom, og blir det som Kai Mikaelsen ønsker kan man plusse på ytterlige 120 rom. Ikke dumt for en by med visjoner med andre ord, og Karoline Hammer-Larsen innrømmer at hun så absolutt kunne ønske seg litt mer boltreplass.

– Slik det er i dag er det vanskelig å få gjennomført større arrangementer i Gjøvik, rett og slett fordi det ikke er plass til å huse gjester og deltakere. Totalt har vi og Grand Hotel (Clarion Collection Hotel Grand) 241 rom, og så kommer andre aktører i tillegg.

– Er det virkelig behov for å mange sengeplasser i Gjøvik? Det skal jo helst være folk i sengene?

– Det er sant at rommene skal fylles og det kommer naturligvis ikke til å være fullt hver natt hele året, men skikkelige overnattingsmuligheter åpner for muligheter i byen, sier hun engasjert.

Innbydende

Nå venter hotelldirektøren spent på hva som skjer videre i den allerede langvarige kulturhusdebatten. Forslag kommer og går, noe blir forkastet, mens nye kommer til. Likevel har Karoline Hammer-Larsen troa på Kai Mikaelsens milliardprosjekt.

– Jeg liker det veldig godt, rett og slett fordi det framstår så åpent og innbydende med at man kan bevege seg fra sentrum og gjennom kulturhuset der man kanskje blir inspirert til å gå en tur på kino eller ta en tur innom biblioteket som jo gjør mer enn å låne ut bøker, sier Hammer-Larsen som særlig har lagt sin elsk på skateparken.

– Det er så mye herlig liv i skateparken! Jeg elsker det!