Raufoss leverte en imponerende vårsesong med 25 poeng på 13 poeng. Det holder til en tredjeplass i OBOS-ligaen, noe som tilsvarer kvalikplass for opprykk til eliteserien.

Oppkjøringen til høstsesongen lover også det aller beste. Gutta til trener Christian Johnsen feide over FK Gjøvik-Lyn i en treningskamp sist fredag, og søndag ble divisjonskollega HamKam sendt hjem som slakt (0-5).

Det eneste som bekymrer Raufoss-leiren for tida, er skader. Trener Johnsen måtte telle opp etter HamKam-kampen. Per nå ser alle ut til å bli klare til Jerv-kampen, med unntak av Anton Henningsson.

Anton tvilsom

– Anton slo opp en ryggskade mot HamKam og er tvilsom. De andre ser det bra ut for.

Det betyr at både Mikkel Maigaard, Ryan Doghman og Solomon Owusu spiller mot Jerv søndag med kampstart klokka 18.00.

Om Anton ikke blir spilleklar, står Ikhsan Fandi klar til å steppe inn. Spissen fra Singapore er blitt rene superreserven, med fire mål i OBOS-ligaen.

Mot HamKam mot han innpå da Anton ble skadet – og svarte med to nye mål.

En som definitivt ikke er med mot Jerv, er Emile Dadjo, som fortsatt soner en karantene på fire kamper. Det betyr nok at Parfait Bizoza fortsetter i den dype midtbanerollen, en oppgave han har løst utmerket i Dadjos fravær.

Toppkamp i Trondheim

Dadjo kan derimot spille for Raufoss 2, som møter Steinkjer på Nammo stadion lørdag klokka 14.00. Det er andrelagets første kamp i høstsesongen, og kampen sendes direkte på OA-TV.

FK Gjøvik-Lyn, som innehar andreplassen i 3. divisjon avdeling 5 etter 11 kamper (Ranheim 2 har spilt 12 og topper), får brynt seg i toppkamp når Rosenborg 2 er motstander i Trondheim.

Trener Espen Haug mister to kantspillere i Lars Kveseth og Jørund Holstad Torp og jobber med å få inn engelskmannen Jay Beckford som erstatning. Han er ikke spilleklar i skrivende stund.

Toppscorer Rocky Lekaj har vært sjuk i store deler av fotballferien, men spilte mandagens treningskamp mot Hønefoss, og er forhåpentligvis tilbake i slag i Trondheim.

Rosenborg 2-FK Gjøvik-Lyn sendes direkte på OA-TV med kampstart søndag klokka 14.00.

Valdres FK har hatt en veldig tung vårsesong, med én enslig seier på de 11 første kampene.

Lørdag står Vard Haugesund på den andre banehalvdelen hjemme på Blåbærmyra, og noen stor sjanse til å øke poengbeholdningen har ikke valdrisene mot topplaget fra Vestlandet.