Gå til sidens hovedinnhold

Kun 15 av 250 søkere fikk sommerjobb her. Ingrid fra Gjøvik er en av dem

Artikkelen er over 3 år gammel

Femten av 250 søkere fikk drømme-sommerjobben for de fleste ingeniørstudenter, Ingrid Fjordheim Onstein fra Gjøvik var en av dem.

Ingrid Fjordheim Onstein jobber som teknologiagent for Kongsberg gruppen «Norcontrol». Sammen med student kollega Erlend Basso. Det passer midt i blinken for henne. Fjordheim Onstein var utrolig glad da hun fikk beskjed om at hun var en av de utvalgte. Hun har vært stasjonert i Horten siden juni.

– Det er drømmejobben for sommeren, sier hun.

Prosjekt «Starburst»

Kongsberg Starburst er et program for studenter som ønsker å jobbe innen romvirksomh. Femten studenter er spredt rundt i landet for å jobbe med forskjellige arbeidsoppgaver innen data, programbygging og fysikk. De har et felles mål om å sende en hydrogendrevet ballong opp i stratosfæren.

STARBURST er Norges første tverrindustrielle sommerprosjekt innen romfart, og det er et samarbeidsprosjekt mellom flere selskaper i norsk romindustri.

Studerer kybernetikk

Fjordheim Onstein studerer kybernetikk på NTNU i Trondheim. Hun forteller hun hadde ingen forventninger om å få jobben. Hun var en av dem som kom gjennom nåløyet. Hun er glad for at hun lært masse nytt og blitt kjent med mange mennesker med felles interesse.

– Jeg har hørt mye om hvordan ingeniørbedrifter fungerer, men det er gøy og være her og faktisk se hvordan ting fungerer og hvordan hverdagen ser ut, sier hun.

Hun forteller at de fleste andre i prosjektet er ingeniør studenter, noen av dem kommer fra samme skole som henne. Hun sier de fleste er tredje og fjerde års studenter. Selv skal hun tilbake til Trondheim i august.

Ballong i stratosfæren

Ballongen skal skytes opp neste måned. Den vil være rundt tre timer i lufta og sende GPS-signaler, data og temperaturmålinger tilbake til studentene. Fjordheim Onstein og Busso er ansvarlig for å bygge programvaren og følge ballongen på ferden.

Hele 20 kilometer skal ballongen fly rett opp og studentene har planlagt prosjektet nøye. Dette skal skje på Andøya Space Center i august.

Kommentarer til denne saken