Gå til sidens hovedinnhold

Horst: Andre kriminelle kan vite noe om forsvinningssaken

Artikkelen er over 2 år gammel

Eks-etterforsker Jørn Lier Horst sier andre kriminelle kan ha informasjon om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Han mener en dusør kan være noe å vurdere.

Den tidligere politietterforskeren, som har gjort stor suksess som krimforfatter, sier den nye kontakten med dem som hevder å ha bortført Hagen er positiv, skriver Dagbladet.

– Det gir jo håp om at saken kan la seg løse, sier Horst. Samtidig synes han det er rart at det ikke er gitt noen livstegn. Han synes det er forståelig at politiet vil ha livstegn før de råder familien til noe.

– Disse formene for livsbevis som politiet ber om, vil kunne legge igjen elektroniske spor. Det virker som at de som har sendt ny beskjed fortsatt er redd for å bli sporet. Dette kan påvirke valg av plattform, sier Horst. Den nye kontakten har skjedd via en annen kommunikasjonsplattform enn tidligere.

Horst mistenker at heller ikke den nye plattformen er optimal. Den nye kontakten dreier seg kun om enveiskommunikasjon, ifølge familiens bistandsadvokat, Svein Holden.

– Dersom man ikke har en god kommunikasjon, vil det å utlove en dusør være en vurdering. Andre kriminelle kan vite hvem som står bak. Det kan ryktes i miljøet, og andre kan se til snitt til å tjene penger på dette, sier Horst.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken