Gå til sidens hovedinnhold

Hør Hov Musikkorps og Mattis Myrland i en hyllest til Queen!

Lørdag 24. oktober holder Hov Musikkorps konsert i Søndre Land-hallen.

Innsendt

Vi spiller musikk, med ett par unntak, av den britiske poprock-gruppa Queen. Gruppa hadde sin storhetstid på 1970 og -80-tallet. Denne gruppa besto av 4 dyktige og kreative musikere, og de aller mest kjente medlemmene er den legendariske vokalisten Freddy Mercury og gitaristen Brian May.

Alle medlemmene var med å komponere låter som gruppa framførte. I konserten får vi også høre flere melodier komponert av Freddy Mercury alene, og en som er komponert av Brian May. Komposisjonene er så gode at mange må regnes som pop/rock-klassikere.

Mye av gruppas musikk er arrangert for janitsjarkorps, og ett av arrangementene vi framfører er flott skrevet av David Hveem fra Toten! I konserten får du høre korpset med sangsolist Mattis Myrland – og det hele er i størst mulig «Queen-ånd».

I Hov Musikkorps fortsetter vi med å glede både vårt publikum og oss selv. Vi, medlemmene, har stor glede av å spille sammen, vi er nesten som en bonus-familie, og vi satser på godt miljø og på å spille slik at det vi framfører blir uttrykksfullt og fint å høre på. Vi har i en viss grad blitt hemmet av pandemi-restriksjoner, men begrenses noe mindre nå. Vi følger selvsagt FHIs smitte-regler på både øvelser og konserter!

Så til konsertens solist, Mattis Myrland. Han bor i Hov og er sanger, komponist og produsent. I 2007 studerte han klassisk indisk sang i New Delhi i India hos mesteren Madhumita Ray, og der lærte Mattis et stort tilfang av teknikker og lyder som han har tatt med seg videre. I 2013 ga han ut plata «Imperial Splendor», og i 2014 fikk han pris for beste norsk album av «Jungeltelegrafen» i NRK P2. Han har også vært nominert til Spellemannprisen. Mattis har vært med i et vell av musikalske arenaer; han har vært med i bluegrass-ensemblet Løkki, han har holdt skolekonserter over hele Norge (og har besøkt om lag 5000 klasserom!), og han jobber sammen med Jon Balke i forskjellige sammenhenger. Han har turnert med Ingrid Olava i mange år. Nå jobber han sammen med Haldor Røyne på albumet «Beautiful Fanatic» som planlegges utgitt neste år på eget plateselskap.

Mattis sier om oppdraget med korpset: «Jeg bare måtte si ja til denne utfordringa, fordi det er noe av det mer spenstige materialet man kan gjøre som vokalist. Det er fantastisk musikk, og innebærer litt risiko, og risiko kan ofte bli morsomt. Og det blir stas å synge med et så stort ensemble igjen!»

Med seg på scena får Mattis med seg et kor bestående av Birgitte Rosenberg, Torunn Slette og Ingrunn Myrland, og Anders Byfuglien skal spille på keyboards.

Og Hov Musikkorps sin nye dirigent fra denne høsten av heter David Morton. Han kommer fra Durham i Nordøst-England, og han har bodd i Bergen en del år. Han er nå dirigent for Hov Musikkorps, Oslo Brassband og Rong Brass (Øygarden ved Bergen). Han er utdannet ved Huddersfield University and post-graduate ved Royal Northern College of Music i England. Han er en eminent kornettist og har spilt med Fodens, Faireys og Grimethorpe brassband i England. Etter at han flyttet til Norge i 2011 har han bl.a. spilt i Molde Brass og han har vært solo-kornettist i Eikanger Bjørsvik Musikklag fra 2014. Han har vunnet solistpriser av fineste klasse, blant annet ble han kåret til årets musiker i 2017 av musikktidsskriftet 4barsrest (4 takters pause!). I tillegg til sine spilleferdigheter har David utviklet seg mer og mer i retning av å bli en meget dyktig dirigent. Det skjønner vi når vi hører følgende: I 2016 begynte David Morton å dirigere Rong Brass i Øygarden ved Bergen. På det tidspunktet spilte korpset i 3. divisjon i NM for brassband og hadde vansker med å fylle besetningen. Og så: fra NM for brassband 2017 til NM for brassband i 2020 har Rong Brass spilt seg opp fra 3. divisjon til nå å være kvalifisert til elitedivisjonen!

I sommer har David Morton flyttet med familien sin til Brøttum. Blant annet takket være vår tidligere dirigent Morten Fagerjords kjennskap til David Morton har det lykkes oss å knytte David til korpset vårt. Vi er heldige, og dette blir spennende, og lørdag 24.10. gjør vi vår første konsert sammen i Søndre Land-hallen. David synes vi har jobbet godt og hardt sammen, og han sier også at det kan bli noen overraskelser underveis i konserten!

Du er velkommen til oss 24. oktober klokken 18 i Søndre Land-hallen hvor de gode Queen-låtene kommer på løpende bånd: Who wants to live forever, The Show must go on, Innuendo, Bohemian Rhapsody, Seaside rendezvous med flere!

Kommentarer til denne saken