Landslagssjefene Christian Meyer (kvinner) og Alexander Stöckl (menn) har vraket Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp.

– Vi spisser landslagssatsingen inn mot en sesong der vi har høye sportslige mål, men det vil alltid være muligheter for å konkurrere seg inn på laget i internasjonale renn. Samtidig viser resultatene fra sesongen vi er ferdig med, at nivået i norsk hoppsport ikke har vært høyere i moderne tider, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Vi har vært igjennom en av tidenes norske sesonger og legger grunnlaget for den kommende sesongen. VM i skiflyging på hjemmebane og olympiske leker er de store målene, men vi har også en kalender på jentesiden som er spennende, sier Bråthen.

Ett lag

Han forteller at landslagene samles til ett lag bestående av fem kvinnelige og sju mannlige hoppere.

– Vi har vist over tid at vi jobber best sammen. Tanken bak er å synliggjøre hvordan vi har jobbet og hvordan vi har fått resultatene. Vi ser ingen grunn til å skille det i to lag. Vi er ett lag som konkurrerer i to forskjellige klasser, sier han.

Kvinnetrener Christian Meyer mener samholdet i laget er viktig, og at man får flere å spille på når kjønnene samles i samme landslag.

– Det er kompetente folk i støtteapparat for gutter og jenter, og ikke minst har vi har utøvere som kan vinne hopprenn. Det blir en vinter med dobbelt så mange renn som i fjor, får vi håpe. Et individuelt gull i OL er det vi styrer etter, sier Meyer.

Både Maren Lundby, Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm fortsetter på laget, mens altså Ingebjørg Saglien Bråten fra Etnedal er vraket.

Fantastisk samarbeid

Herretrener Alexander Stöckl er også veldig fornøyd med det nye opplegget.

– Samarbeidet har vært helt fantastisk helt siden jeg kom til Norge. Christian har ansvaret for hopperne i Trondheim, og nå er våre gutter og jenter ett og samme lag. Vi har gitt det ett navn.

– Det blir en stor sesong med VM på hjemmebane og OL. Lagmessig har vi noe å forsvare. Det er helt topp om vi kan ta en ny lagmedalje og en medalje individuelt. Vi har også hoppuka, Raw Air og verdenscupen. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Stöckl.

Thomas Aasen Markeng gjorde comeback etter korsbåndskade i vinter, og Lensbygda-hopperen har fått fornyet tillit.

Landslaget

Kvinner: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta).

Menn: Anders Fannemel (Hornindal), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel-André Tande (Kongsberg).