15-åring tok sin annen strake NM-seier i hopp

TALENT: Thea Minyan Bjørseth (midten) fra Lensbygda sportsklubb vant NM i hopp liten bakke for kvinner. Pernille Kvernmo (t.v) fra Steinkjer Skiklubb tok andreplassen og Hanna Midtsundstad fra Vaaler IF endte på tredje.

TALENT: Thea Minyan Bjørseth (midten) fra Lensbygda sportsklubb vant NM i hopp liten bakke for kvinner. Pernille Kvernmo (t.v) fra Steinkjer Skiklubb tok andreplassen og Hanna Midtsundstad fra Vaaler IF endte på tredje. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Thea Minyan Bjørseth er bare 15 år og for ung til å konkurrere internasjonalt, men allerede er hopptalentet dobbelt norgesmester i liten bakke.

DEL

Lørdag vant hun suverent i Linderudkollen i Oslo. Lensbygda-hopperen utklasset konkurrentene med svev på 68,5 og 67 meter. Det ga henne totalt 217,6 poeng mot sølvvinner Pernille Kvernmos 208,4.

Bjørseth står dermed med to strake NM-titler i liten bakke. OL-mester Maren Lundby og flere av Norges øvrige elitehoppere deltok ikke i lørdagens norgesmesterskap.

– Jeg er veldig godt fornøyd med hoppinga i dag. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen med konkurranser i hopp og kombinert, sa Bjørseth.

Tidligere i sesongen tok 15-åringen NM-bronse i kombinert på Beitostølen. Hun går siste året på ungdomsskolen og er for ung til å konkurrere i internasjonale renn, men i NM er Bjørseth allerede fått masse erfaring i svært ung alder.

Kvernmo hoppet 66,5 og 68 meter i Linderudkollen. 18-åringen sikret sølvet 0,6 poeng foran Hanna Midtsundstad.

– Hoppinga har gått bedre og bedre den siste tiden, og i dag fikk jeg det til skikkelig, sa Kvernmo.

Hun bor i Trondheim og satser på sporten med Trønderhopp. Rett før jul fikk hun også prøvd seg internasjonalt.

Trioen på NM-pallen var overlegent best i lørdagens NM-konkurranse. Det skilte godt over ti poeng mellom 3.- og 4.-plassen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags