AUF krever handlingsplaner for LHBT-personer

AUF-LEDER: Jan Halvor Vaag Endrerud.Arkivbilde

AUF-LEDER: Jan Halvor Vaag Endrerud.Arkivbilde

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

AUF i Oppland vil få alle kommunestyrene i Oppland til å vedta handlingsplaner for LHBT-personer.

LHBT står for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner – en gruppe AUF-leder Jan Halvor Vaag Endrerud mener fortsatt er utsatt for stigmatisering, sørlig i utenfor byene.

Derfor vil AUF i Oppland at partifellene i hele fylket skal sende inn interpellasjoner til sine respektive kommunestyrer om at kommunen starter arbeidet med en handlingsplan. Endrerud vil særlig bruke AUF-medlemmene aktivt.

– De tre kommunene på Hadeland har alle vedtatt slike planer. Det er veldig, veldig bra. Nå vil vi ha med resten av fylket, og i løpet av denne uka sender vi brev til alle kommunepartiene i Oppland Ap. Vi vil gjøre et grundig arbeid i sommer både innad i Ap og utad for å få opp saken tidligst mulig i kommunestyrene, sier Jan Halvor Vaag Endrerud.

Han mener det er viktig fordi LHBT-personer har store utfordringer, blant annet med høy selvmordsrate i forhold til resten av befolkningen. Mange har også problemer med å vise seg offentlig.

– Mye har endret seg til det bedre de siste årene, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Homo er for eksempel det mest brukte skjellsordet i skolen, påpeker AUF-lederen i Oppland.

Artikkeltags