I dag er såkalt homoterapi lovlig i Norge. Nå vil Venstre og regjeringen endelig forby dette, og gjøre at gjennomføring av en slik praksis vil kunne føre til fengselsstraff.

Konverteringsterapi er en grusom behandlingsmåte som har som formål å omvende eller endre den seksuelle legningen eller kjønnsidentiteten til LHBTQ-personer, og særlig handler «terapien» om å gjøre homo- og biseksuelle heteroseksuelle.

«Terapien» er en grusom og skadelig praksis. Ens legning er verken et valg eller en sykdom, og kan heller ikke endres. For mange er seksualitet en stor del av enkeltpersoners identitet. Dagens lovverk, som tillater konverteringsterapi, representerer at LHBTQ-personer ikke blir akseptert for den de er. Dette skaper et stort utenforskap, og skader mennesker permanent. Derfor er det gledelig at regjeringen, med Venstre i spissen, setter en strek for konverteringsterapi nå.

Lovforslaget vil være historisk, og sender tydelige signaler om at det er uakseptabelt og feil å skulle prøve å endre en persons legning, og er et stort skritt for likestilling og mangfold i dette landet.

Ingen mennesker skal føle skyld eller skam over legningen sin. Man skal aldri måtte gå i terapi for noe så fantastisk som kjærlighet. Friheten til å elske den man vil er en menneskerett.