-Vi vil gjøre vårt for å få barna tilbake til idretten, Sier Henriksen, leder av Gjøvik Hockey. Etter covid har idretten mistet veldig mange barn. Det synes Henriksen er synd. Det finnes ikke en bedre arena for å lage gode vennskap for livet. Derfor har vi I samarbeid med vår sponsor Syljuaasen fått satt prisen så lavt som mulig. Det koster bare 300 kroner for halvåret, og har du ikke utstyr så får du låne det gratis. Du får også prøve før du bestemmer deg om du vil være med. Idretten skal være for alle, og vi vil gjøre vårt. Hockeyskolen fortsetter også etter jul fram til mars.

Vil ha flere jenter

Over 30 barn i alderen 5 til 9 år deltar på hockeyskolen som går hver mandag fram til jul. Det er også noen jenter, men vi ønsker at flere jenter blir med. Hockey er definitivt en sport for jenter også. Nå har vi startet en damegruppe med nesten 30 deltakere på første trening. Nå håper vi at vi kan få med nok jenter til at vi kan gi jentene egne tilbud i yngre klasser også.

Hockey er moro!

To av jentene som er med på Hockeyskolen er Sofie Simenstad og Alma Halvorsen. Begge jentene er skjønt enige om at det er kjempegøy å gå på skøyter.

– Det er litt vanskelig å gå på skøyter, men vi skal bli like gode som de voksne sier Alma.

De voksne som er trenere på hockeyskolen, er blant annet A-lagsspillerne til Gjøvik hockey.

A-lagesspillerne er trenere

Vi bruker de beste ressursene vi har til de viktigste utøverne. Derfor er a-lagsspillerne trenere i hockeyskolen. og vi ønsker at barna skal få gode forbilder. Det her er noe spillerne på A-laget ønsker å stille opp på. Det er en slik klubb vi skal være hvor bredde og topp går hånd i hånd.

– og kanskje kommer barna og heier, og støtter a-laget når de trenger det sier Henriksen.

Det er fortsatt mulighet for å bli med!

-Det er bare å melde seg på det er plass til flere både gutter og jenter. Skøyte og hockeyskolen er hver mandag klokka 1800. sier Henriksen. Har du ikke utstyr så får du låne. Det er også lov å komme å prøve for å se om barna liker det.