Gå til sidens hovedinnhold

Hilde Havro (45) ny redaktør i Avisa Valdres

Artikkelen er over 1 år gammel

Styret i Valdres Media AS har ansatte Hilde Lysengen Havro (45) som ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Valdres.

– Etter så mange år utenfor bygda, gleder jeg meg til å flytte hjem til Valdres. Du kan ta valdrisen ut av Valdres, men aldri Valdres ut av en valdris. Endringer i mediebransjen påvirker også oss, og jeg ser fram til å være en del av laget i avisa Valdres som skal utvikle avisa videre, sier Havro i en pressemelding.

Havro kommer fra stillingen som debattleder i Nationen. Hun har tidligere jobbet i NRK.

I Valdres Media AS og avisa Valdres får hun hovedansvaret for både drift og utvikling.

– Vi skal levere god journalistikk på tema som er viktige for folk i Valdres, og som setter Valdres inn i en større sammenheng. Valdres står, som resten av Distrikts-Norge, overfor store samfunnsendringer som følge av tida vi er inne i. I disse endringene har og skal lokalavisa ha en sterk posisjon. Å speile små og store saker som er relevante for folk er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt som lokalavis, sier Havro, som vokste opp i Vang.

Styreleder Tom Martin Kj. Hartviksen uttaler at styret er godt fornøyd med ansettelsen.

– Havro har sterk redaksjonell kompetanse, har jobbet med digitalisering og har presentert oss for tanker og visjoner rundt det å være leder som vi mener passer organisasjonen godt. Så var det ikke noe krav at vi skulle ha en Valdres-redaktør som kjenner distriktet fra før, men det er naturligvis ikke noe minus, sier Hartviksen.

Havro vil etterfølge Ivar Brynildsen som takker for seg etter snart ti år. Det er foreløpig ikke avklart når Havro tiltrer stillingen.

Kommentarer til denne saken