I fjor vant landingen kongepokalen i grenen 3D. Søndag ble samlingen av det gjeveste trofeet man kan vinne i Norge doblet da Asle Morten Odden feide all motstand til side og vant klassen Tradisjonell.

– Det er ikke så mye som er finere enn å pynte hylla med kongepokaler, humret den gode skytteren etter helgens triumf i hvalfangerbyen Sandefjord.

NM-tittelen i Sandefjord betyr også at den gode skytteren har vunnet tre NM-gull på ett år. Han vant også NM Skive i april og NM 3D i fjor. I tillegg tok han NM-sølv i fjor.

Tangerte rekord

Helgas NM var i grenen skive. Odden skyter i klassen Tradisjonell. Der skyter man med bue uten siktemidler. Kongepokalen var satt opp til beste mannlige skytter i mesterskapet totalt. Omregningstabeller kårer vinneren på tvers av de forskjellige klassene i NM.

Odden leverte en råsterk innledende runde da han tangerte den norske rekorden på 30 meter. Med 667 av 720 mulige poeng la han et godt grunnlag foran finalene.

I cupskytingen måtte den ene etter den andre seg slått av den treffsikre landingen. Til slutt var han klar for finalen. Der møtte han Trond Hagerup fra Hamar. I finalen skjøt Odden 29 poeng på tre serier og vant sammenlagt 6–0 i finalen.

– Jeg hadde full klaff i finalen. Det er gode skyttere hele veien i finalerunden, men jeg hadde en god dag og er veldig godt fornøyd, sa Odden.

Høye mål

Asle Morten Odden satser knallhardt på bueskyting. Han trener 10–12 timer i uka og er på det norske landslaget i 3D og felt – eller skogslandslaget som han kaller det. Ambisjonene på sikt er å kvalifisere seg for EM og VM i favorittgrenen 3D.

– Jeg kom ikke med til VM i år, men har drevet relativt kort tid med denne idretten. Det handler om å satse langsiktig og jobbe mot de målene man setter seg. Å delta i internasjonale mesterskap er et stort mål, men jeg har også lyst til å bli så god at jeg kan hevde meg i disse mesterskapene på sikt, sier han.

NM på hjemmebane

På kort sikt står også høydepunktene i kø for bueskytterne. NM i feltskyting arrangeres 17.–18 september. Helgen etter er det NM i 3D på hjemmebane i Odnes. Det blir et stort høydepunkt.