Årets Gjøvik Galla er over for denne gang.

Men det manglet ikke på stemning og energi. I Fjellhallen spilles det musikk med blant annet Trond Nagell Dahl bak klaveret. Programleder Mari Cathrine Brostuen Hagen ønsker velkommen til en markering av dem som har gjort en ekstraordinær innsats i et ekstraordinært år.

I lokalet til Oppland Arbeiderblad sitter gjestene pyntet ved langbordet med en meters avstand mellom seg. De koser seg med mat og drikke, mens programleder Frode Hermanrud ønsker velkommen.

Prisutdeling i gang

Første prisen som ble delt ut gikk til Thomas Werner som har gjort det stort innen hundekjøring. Han ble årets sportsnavn.

- Idretten min er en uslepen diamant, så det er hyggelig at den blir lagt merke til, sier han direkte fra OAs lokaler.

Fra Fjellhallen stikker Geir Skari av med prisen for årets byutvikler, og er den første som får denne prisen. Han er tidligere langrennsløper, men har i det siste satset stort på eiendom på Gjøvik.

- Ja, jeg er glad i inntekt. Jeg er glad i å skape verdier. Det har alltid vært et sterkt ønske å bidra til fellesskapet og få til en god utvikling for innbyggere og for næringslivet.

Fra Bright House står programleder Fredrik Feiler.

Her deler Kristian Ramstad ut Gjøvik kommunes idrettsstipend som går til Arngrim Sørumshaugen.

Kulturstipendet deles til Ivar Skyberg. Han takker ved å gi en vakker melodi på klaveret.

- Uventa

I lokalene til OA går Frode Hermanrud frem og introduserer neste pris. Frivillighetsprisen, eller dugnadsprisen som Hermanrud også kalte den, ble delt ut av Jo-Terje Høyesveen og går til Jan Kåre Heiberg. Som virkelig ikke hadde venta prisen.

- Dette var veldig uventa. Jeg vil takke damene på Vitus Apotek som kontakta meg da jeg la ut innlegget mitt på Facebook. De hjalp meg å hjelpe andre. Tusen takk, sier Heiberg som har hjulpet folk under koronaperioden ved å blant annet kjøre ut medisiner og handle for folk som ikke har kommet seg ut selv.

- Fokus på yngre

Fra Fjellhallen holder ordfører Torvild Sveen (Sp) tale. Han trekker frem flere viktige saker som sykehusstruktur og Riksvei 4. Men noe ordføreren legger ekstra vekt på er de yngre, hvor han trekker frem hvordan koronaen har påvirket de yngres psykiske helse ved at blant annet følelsen av ensomhet øker hos flere.

- Vi må ha et særlig fokus på de yngre, hvordan de har det nå og hvordan de vil ha det etter pandemien. Vi ser også at arbeidsledigheten på et litt for høyt nivå, spesielt hos de yngre, sier Sveen..

Ordføreren trekker også frem dataangrepet på nabokommunen, Østre Toten kommune.

- Gjennom dataangrepet har vi sett at vi må øke kriseberedskapen og forsvaret av datasikkerheten.

- Har jeg vært for snill?

Gjøvikprisen ble delt ut av ordfører Torvild Sveen. Prisen gikk til en ordføreren mener har gjort en stor innsats i ytringsfrihetens tjeneste. Og trekker frem tidligere angrep på karikaturtegnere. Vinneren er Herbjørn Skogstad. Herb.

- Da jeg fikk høre at jeg skulle få denne prisen, satt jeg meg ned og så på hvem som hadde fått prisen før, og alle hadde jeg tegna portrett av.

Herb undrer på om han har vært for snill.

- Jeg må si det er raust av kommunen å gi en pris til en som bare har herja, tulla og vært spydig og usæl med ordførere og rådmenn gjennom 50 år. Kanskje jeg har vært for snill?, spør Herb og fortsetter:

- Jeg lover å ikke bli snill. Tusen takk for prisen. Takk Gjøvik.

Årets navn ble tildelt kommuneoverlege Siri Fuglem Berg som roses for sin standhaftighet og tilgjengelighet gjennom ei tid med mange spørsmål og mye usikkerhet.

- Den aller viktigste jobben er den innbyggerne våre gjør hver dag. Jeg vil gjerne sende varme tanker til alle, sier Fuglem Berg.

OA følger i tillegg sendingen med dekning, og du kan følge utviklingen i denne saken fra lørdag klokka 18.

Se direktesendingen i toppen av saken!

Under er prisene som deles ut. Hvem som vinner blir oppdatert underveis:

 • OAs Årets navn: Siri Fuglem Berg
 • OAs Årets sportsnavn: Thomas Werner
 • OAs Årets kulturnavn: Ella Fiskum
 • OAs Årets medmenneske: Jan Kåre Heiberg
 • DNBs næringslivspris: Profil Grafiske AS

 • Gjøvikprisen: Herbjørn Skogstad, Herb

 • Alf Mjøens kulturlegat: Sunniva Melby og Ansgar Evensen
 • Støttekontaktprisen: Zelia Øyhus
 • Byutviklingsprisen: Geir Skari
 • Idrettsstipendet: Arngrim Sørumshaugen
 • Kulturstipendet: Ivar Haverstad Skyberg
 • Kulturstipendet: Modustheband&Dynatycrew
 • Frivillighetsprisen: Jan Kåre Heiberg
 • Serviceprisen: Bianco
 • Innovasjonsprisen: Vixel